Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić: Naša ruska bajka

Autor:

13.07.2019 20:23

Foto:

Foto:



Posle nedelja razdvojenosti, čim se okončala školska godina, pevačica Jelena Tomašević je sa kćerkom Ninom otputovala u Sankt Peterburg u posetu suprugu Ivanu Bosiljčiću, koji u nekadašnjoj prestonici carske Rusije poslednjih meseci snima veliku seriju

Vest da će Ivan Bosiljčić (40) igrati Đakoma Kazanovu, zavodnika raskošne biografije koga svi znaju kao velikog ljubavnika a manje kao jednog od najobrazovanijih ljudi 18. veka, u serijalu od 12. epizoda koji će se prikazivati na prvom kanalu ruske nacionalne televizije, uveselila je sve poštovaoce istaknutog srpskog glumca. Tome se neizmerno obradovala i njegova supruga, pevačica Jelena Tomašević (35), naviknuta na povremenu razdvojenost od muža koji već nekoliko godina uspešno gradi karijeru u Rusiji, zbog čega više vremena provodi u Moskvi i Sankt Peterburgu nego u Beogradu. Ipak, jedva je dočekala da se završi školska godina njihove sedmogodišnje kćerke Nine, pa da se zajedno s njom pridruži Ivanu, koji mesecima intenzivno snima na zanimljivim lokacijama u Sankt Peterburgu i okolini, među kojima su i mračne tamnice, brodske palube i velelepni dvorci. Za posetu nekadašnjoj prestonici Rusije nisu mogle da nađu boljeg vodiča od glumca, koji je pre supruginog i kćerkinog dolaska do tančina isplanirao svaki minut njihovog boravka.

- Zbog mojih snimanja često smo razdvojeni, a samoća ponekad i nije tako laka, pa su ovi dani sa Ninom i Jelenom za mene ogromna radost, koja me regeneriše i na privatnom i na poslovnom planu, u svakom smislu. Jedva sam dočekao njihov dolazak i unapred isplanirao sve što ćemo videti i posetiti. Prezadovoljan sam što ćemo veći deo leta provesti zajedno u ovom magičnom gradu, jer sreća je potpuna samo kad se deli s porodicom - izjavio je nedavno Ivan.

GRAD-MUZEJ

A da im je stvarno bilo magično, govore fotografije koje su supružnici svakodnevno postavljali na društvene mreže. Spisak mesta koja treba obići u Sankt Peterburgu je poduži, a roditelji su se potrudli da to iskustvo kćerki Nini učine nezaboravnim, pa su je, između ostalog, vodili i na cirkusku predstavu i balet “Labudovo jezero”. Mada je često boravila u Rusiji, pevačica je prvi put posetila grad-muzej. Svoje impresije nije mogla da sakrije.

- Dugo smo planirali ovaj put, ali bilo je teško uskladiti Ivanove i moje poslove i Ninine školske obaveze, pa smo sačekali jun, kada je tempo lakši. Radovala sam se dolasku u Sankt Peterburg, ali zaista nisam očekivala da će me ovaj grad na prvi pogled toliko osvojiti i očarati. Neopisiva lepota na svakom koraku, koja se ne može rečima prepričati - okrila je Jelena svoje utiske za Večernje novosti.

Ivanu nije bilo nimalo lako da smisli plan i program posete svojih devojaka jer Sankt Peterburg ima više od sedamdeset pozorišnih, baletskih i operskih kuća, 600 mostova, 300 muzeja i mnogo crkava. Jedna od prvih znamenitosti koju su obišli bila je Crkva Hristovog uskrsnuća, potom Petropavlovska tvrđava na ostrvu koje se nalazi na reci Nevi, pa Kazanjska saborna crkva i manastir Aleksandra Nevskog. Pevačica je iskoristila priliku da se slika na Tihvinskom groblju, gde su sahranjeni umetnici koje ona ceni i poštuje, veliki kompozitori Čajkovski, Musorgski, Stravinski, Nikolaj-Rimski Korsakov i Glinka i naučnik Lomonosov.

Ipak, najviše im se dopao čuveni Ermitaž, najveći ruski muzej i jedan od najlepših na svetu. Glumac je fotografisao slike Ticijana i Rembranta, dok je Jelena bila oduševljena raskošnim galerijama i Zimskim dvorcem. Išli su i Peterhof, gde su se fotografisali u raskošnim parkovima i slikali pred jednom od mnogobrojnih fontana. Jedna od stanica na njihovoj turističkoj ruti bio je i Nacionalni ruski muzej, ali Ivana je posebno obradovala poseta teatru Mikhailovsky, gde su gledali “Labudovo jezero”, do kojeg je, kako kaže glumac, kćerka Nina odbrojavala dane i sate. Ono što je ceo njihov boravak u Rusiji učinilo nezaboravnim jeste gledanje podizanja mostova na Nevi tokom noćne vožnje brodom i uživanje u “belim noćima” Sankt Peterburga.

Kad nije bio sa kćerkom i suprugom, Ivan je vreme provodio na snimanjima. Televizijski serijal “Kazanova u Rusiji”, u kom igra naslovnu ulogu, fenomenalna je mogućnost da započne ozbiljnu svetsku karijeru. Ovaj angažman zahtevao je teške pripreme koje nisu podrazumevale samo učenje teksta, već i fizičku spremnost, gde spadaju i jahanje i mačevanje. Iako tumači velikog zavodnika, ovo nije samo ljubavna priča, već i drama koja obrađuje istinite istorijske događaje kao što je Kazanovin odlazak u Rusiju u svojstvu vatikanskog špijuna. Serija, koju režiraju Anton i Ilija Čižikovi u produkciji koja im omogućava da ostvare neverovatne zamisli, značajan je događaj u Ivanovoj karijeri, a ta uloga ga i svrstava u red tek nekolicine glumaca koji su imali priliku da otelotvore lik italijanskog avanturiste. Neki od njih su Donald Saderland u Felinijevom filmu, Ričard Čejmberlen, Alen Delon, Hit Ledžer i Džon Malkovič.