Minja Subota: Kad momci krenu u morsku akciju (foto)

Autor:

02.08.2019 21:10

Foto:

Foto:



Kompozitor Minja Subota i glumac Tihomir-Tika Stanić bili su gosti Filipa Ceptera na jahti dugoj pedeset metara, kojom su obišli mnoga mesta na Jadranu i doživeli avanture za pamćenje

Jahta "Joy Me" je vrlo luksuzna

Kompozitor, TV autor i voditelj Minja Subota (80) početkom jula otisnuo se na krstarenje s prijateljima, na kom je doživeo pregršt nezaboravnih trenutaka, od uživanja na raskošnoj jahti i druženja tokom kojih je glumac Tihomir-Tika Stanić besedio tekstove iz uloga do vožnje pučinom skuterom snage 230 konja.

Minja i Filip vozili su se i skuterom

- Na krstarenje od Splita do Tivta krenuli smo Tihomir-Tika Stanić, Filip Cepter, njegov savetnik iz Milana Karlo Katić i ja jahtom dugom pedeset metara, na kojoj je dvanaest članova posade, uz koju je išao i jedan gliser. Jahta se zove “Joy Me” i Filipovo je vlasništvo, on nas je i pozvao na krstarenje da se odmorimo i družimo. Nas četvorica smo inače dugogodišnji prijatelji. Tika i Filip su i zemljaci, potiču iz istog kraja, iz okoline Kozarske Dubice. Proveli smo do sada mnogo zajedničkih trenutaka, a ovo nam je bilo prvo krstarenje. Toliko nam je bilo lepo da smo se na kraju svi složili da atmosfera nikada nije bila prijatnija, da se nikada pre nismo toliko ispričali, toliko smejali i na kraju toliko kupali u moru. Za to zasluge pripadaju našem domaćinu, koji je sve besprekorno isplanirao i organizovao, ali i činjenici da smo stari prijatelji koji umeju da se druže i šale.

S Ttihomirom Stanićem na večeri

ZAŠTITA POLICIJE

Tokom dvonedeljnog krstarenja obišli su mnoga zanimljiva mesta.

- Prvo smo bili na Hvaru. Gliserom smo odlazili u uvale Paklenih otoka i uživali u kupanju. Tu smo ostali dva dana, a potom se zaputili ka Korčuli. Jedan Filipov prijatelj nam je organizovao večeru u samoj kuli, gde smo jeli u ambijentu kao u srednjem veku. Posetio nas je i gradonačelnik Korčule. Otkrio mi je tada da nije propustio nijedan “Muzički tobogan” iako ga je majka grdila što zbog toga kasni na misu. “Trpeo sam grdnje samo da bih gledao tu omiljenu emisiju za decu”, priznao mi je. Na Korčuli smo se upoznali i sa hrvatskom misicom Mijom Rkman, koja je rođena na ovom ostrvu, i sa njom se i fotografisali. Odatle smo se zaputili u Dubrovnik, zatim u Budvu, gde smo doživeli i malu anegdotu. Na mestu na kom smo večerali iste večeri je sa porodicom bio i crnogorski predsednik Milo Đukanović. Ispred restorana su bila i dva mornara sa jahte, koji su neka vrsta Filipovog obezbeđenja. Bili su sumnjivi policiji koja ih je pitala šta tu rade, a kada su im objasnili ko su, crnogorski čuvari reda su im rekli da slobodno idu na jahtu i mirno spavaju jer je toliko policije tu zbog Mila da se nikome ništa ne može desiti. Tokom večere upoznali smo se i pozdravili sa predsednikom Crne Gore.

Filip i Minja sjajno su se zabavljali na krstarenju

Za vreme boravka u Budvi, Minja je pokazao zavidnu hrabrost.

Minja i Filip u šetnji Dubrovnikom

- Već sam ranije vozio skuter na moru, ali ne toliko brz kao ovaj Filipov, koji ima snagu 230 konja. Filip je hteo sve da nas provoza, ali Karlo i Tika su odbili. Ja sam pristao i još začikavao ovu dvojicu koji su daleko mlađi od mene što oni neće. Filip je iskusan i nisam se plašio, štaviše, uživao sam. Vozili smo se i ukrug i imao sam utisak da dižemo Jadransko more. Tiki sam zamerao i na tome što jedini nosi šešir, dok smo nas trojica imali kačkete, ali nije vredelo. On smatra da je šešir elegantniji, iako je na vetru morao da ga pridržava da ne odleti. Tika i ja smo stari drugari i volimo da se međusobno šalimo. Posle Budve otišli smo u Tivat, pa nazad u Beograd puni lepih utisaka.

Minja, Filip i Tika na Korčuli su se fotografisali s misicom Mijom Rkman