En Hatavej: Filmovi mogu da sačekaju, vreme je za kuvanje, čitanje i porodicu

Autor:

13.08.2019 19:34

Foto:

Foto:



Holivudska glumica En Hatavej otkrila je da je u drugom stanju i priznala da je i ovog puta, kao što je to bio slučaj kod prve trudnoće sa sinom Džonatanom, do začeća došlo posle mnogo muka i problema

Harizmatična holivudska glumica En Hatavej (36) ponovo je trudna. Zvezda filma “Đavo nosi Pradu”, koja s glumcem i producentom Adamom Šulmanom (37) ima sina Džonatana (3), objavila je da čeka drugo dete.

Dobitnica Oskara za epizodu u mjuziklu “Jadnici” podelila je s prijateljima i pratiocima na društvenim mrežama radosne vesti, otkrivajući pritom i poteškoće s kojima su se ona i njen suprug susretali u nastojanjima da prošire porodicu. Put do nove trudnoće bio je težak.

- Trudna sam, drugi put. Šalu na stranu, svi koji prolaze kroz pakleni period neplodnosti i mnogobrojnih pokušaja začeća znaju o čemu pričam. Nijedna moja trudnoća nije prošla lako i jednostavno. Šaljem vam pregršt ljubavi i podrške - napisala je En.

Ubrzo posle objave da čeka bebu Hatavejova je viđena u Holivudu tokom izlaska. Bila je na večeri sa suprugom i prijateljima, a paparaci su je uslikali nasmejanu i vidno raspoloženu, dok je u prvom planu bio njen trudnički stomak. Sin Džonatan, kojeg je rodila 2016, posle četiri godine braka sa Šulmanom, ostao je kod kuće sa bebisiterkom, iako se popularna glumica trudi da uvek kada može naslednika vodi sa sobom. Ona je jedna od onih holivudskih zvezda koje su silno želele dete, pa svaki slobodan trenutak provodi sa sinom. Priznala je i koliko joj je roditeljstvo promenilo poglede na svet, a naročito na karijeru.

- Pre nego što sam rodila dete osećala sam konstantan pritisak da mi raspored rada bude ispunjen i da snimam što više filmova. Kad nisam radila, imala sam utisak kao da gubim vreme. Bila sam nervozna, čak i nezadovoljna. Od kada sam dobila sina, ponekad jednostavno ne želim da radim, jer mi je važnije da budem kod kuće s njim. I nije mi teško zbog toga. Manje sam odsutna, a više kuvam, čitam, pišem i razgovaram sa detetom i suprugom - rekla je En za Vogue posle proslave sinovljevog prvog rođendana.

Dok je pre porođaja snimala po tri filma godišnje, minimum, nakon što se ostvarila kao majka glumila je manje. Nije joj bio problem da se ugoji za potrebe povratničke komedije “Ocean’s Eight” jer je već imala kilograme viška.

LJUBAV NA TESTU

Kada je odlučila da rodi drugo dete i sa suprugom shvatila da imaju problema sa začećem, ponovo se okrenula poslu i išla iz projekta u projekat, ali nije odustajala od namere da opet postane mama. Protekle dve godine bile su joj vrlo naporne, a i ljubav je bila na iskušenju.

- Poželela sam još jedno dete. Ta želja u meni je bila mnogo jaka. Adam me je podržao, ali kako nikako nisam ostajala u drugom stanju, pitao se da li je to vredno tolikog nerviranja, pa i svađa. Pošto je jaka ličnost, bio je uz mene, smirivao me, i na kraju smo uspeli. Mada ne volim da delim savete, jer po čemu se to moj život izdvaja od života drugih ljudi, moram da istaknem da su u takvim situacijama neophodni uzajamna podrška i razumevanje kako biste istrajali do cilja i kako bi ljubav izdržala test - ispričala je En Hatavej za NBC.

Iako je sebi čvrsto obećala da će manje raditi, za vreme dok je pokušavala da ponovo ostane u drugom stanju snimila je čak četiri filma i jednu seriju.

- Posao ipak leči. Bila sam nezadovoljna spoznajom da nikako ne uspevam da zatrudim. Kada sam uvidela da nervozu projektujem na muža i dete, odlučila sam da snimam, da igram neke tuđe živote i makar malo zaboravim na svoju muku. Međutim, moj problem je rešen - priznala je.