Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger: Dani slavlja i ljubavi

Autor:

20.08.2019 20:30

Foto:

Foto:



- Srećan rođendan mom predivnom mužu i neverovatnom tati. Mnogo te volimo - napisala je na svom instagram profilu proslavljena teniserka Ana Ivanović (31) i na taj način javno čestitala 35. rođendan svom suprugu Bastijanu Švajnštajgeru. Pored tih reči stavila je i emotikone koji simbolizuju srećnu tročlanu porodicu, kao i onaj na kome je trudna žena.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Ivanovic (@anaivanovic) on Aug 19, 2019 at 8:17am PDT

Jedan od najlepših sportskih parova venčao se pre tri godine u katoličkoj crkvi u Veneciji, ima jednoipogodišnjeg sina Luku i uskoro očekuje proširenje porodice. Da je ponovo trudna, bivša teniserka je obznanila u maju. Neposredno posle toga prvi put se pojavila javno i pokazala trudnički stomak u Beogradu, na venčanju brata Miloša i Dragane Džajić, kćerke fudbalske legende Dragana Džajića.

Ana i Bastijan već godinama žive u Čikagu, gde nemački fudbaler nastupa za klub Čikago fajer, a upravo je zbog njegovih obaveza rođendanska proslava bila intimnog karaktera. Veče pred rođendan Švajni je igrao u Orlandu kao deo ol-star tima američke fudbalske lige (MLS), na tradicionalnoj godišnjoj revijalnoj utakmici protiv Atletika iz Madrida, i izgubio.
Iako žive preko bare, Ivanovićeva i Švajnštajger često su glavna tema u nemačkim medijima, koji već spekulišu da će par nastaviti da radi na potomstvu. Oni podsećaju da je još ranije fudbaler u intervjuima uvek naglašavao kako želi da ima najmanje troje dece.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

PLAČ MOJE BEBE

Od kada je postala mama, lepa ambasadorka Unicefa angažovala se i oko pomoći prevremeno rođenim bebama. Prilikom pretposlednjeg dolaska u Beograd, krajem decembra prošle godine, posetila je Odeljenje neonatologije u Ginekološko-akušerskoj klinici Narodni front, gde su smeštene bebe koje su pre termina došle na svet. Razgovarala je s porodiljama i podelila s njima iskustvo koliko je važan kontakt majke i novorođenčeta od prvog trenutka njegovog života.

- Srećna sam što sam posetila male borce i videla ih u zagrljaju njihovih roditelja. Mislim da je dodir kože na kožu veoma važan i znam koliko je to meni i mojoj bebi značilo - rekla je tada Ivanovićeva.

Na odeljenju intenzivne nege nekoliko majki je na grudima držalo svoje bebe, ali i jedan otac, što je Anu posebno obradovalo, pa je istakla da se često zanemaruje koliko je važna uloga oca i ispričala kako je njen suprug od prvog trenutka bio uključen u brigu o Luki.

- Dešavalo se da po četiri-pet sati beba spava na njegovim grudima. To je bila prilika da se mama odmori, istušira - rekla je kroz smeh.

Dodala je da se porodila prirodnim putem, da je beba od prvog dana bila s njom u sobi, ali i da se u početku plašila hoće li se snaći, da li će znati šta bebi treba kada plače.

- Svaki plač bebe je različit, različito plače kada je gladna i kada treba da se presvuče, i svaka majka to zna da prepozna - objasnila je tada.

A ovo nedavno malo rođendansko slavlje očito je samo uvod u mnogobrojne porodične svetkovine koje uskoro očekuju ovaj ljubavno-sportski par.

Maja Gašić

Autor