Goran Paskaljević: Oporavak uz more

Autor: Maja Gašić

22.08.2019 20:30

Foto: Izvor:Gloria magazin/Aleksandar Đuričić, Foto:Dalibor Danilović, Novi list/Marin Aničić

Foto: Izvor:Gloria magazin/Aleksandar Đuričić, Foto:Dalibor Danilović, Novi list/Marin AničićProslavljeni filmski reditelj Goran Paskaljević posle prilično ozbiljne medicinske intervencije, koja je obavljena u Francuskoj, odmara se u Opatiji, a sve vreme uz njega je supruga Kristina

Da nešto nije u najboljem redu sa rediteljem Goranom Paskaljevićem (72), dalo se pretpostaviti još početkom juna, kada se nije pojavio na dodeli nagrada u Jugoslovenskoj kinoteci. Tada je najznačajnije domaće priznanje u oblasti kinematografije, Zlatni pečat (koji Jugoslovenska kinoteka tradicionalno dodeljuje na svoj rođendan), uručeno praškim studentima i proslavljenim rediteljima Rajku Grliću, Lordanu Zafranoviću, Goranu Markoviću i Srđanu Karanoviću. Tom prilikom saopšteno je da će Goranu Paskaljeviću nagrada biti uručena naknadno jer se on zbog privatnih obaveza nalazi u Parizu.

NAJTEŽE JE PROŠLO

Te privatne obaveze, saznajemo od njegovih bliskih prijatelja, bile su prouzrokovane zdravstvenim tegobama. Naime, reditelj kultnih filmova “Čuvar plaže u zimskom periodu”, “Tuđa Amerika”, “Bure baruta” već neko vreme ima problema s plućima, pa je odlučio da ih sanira u Francuskoj. Nakon medicinske intervencije, koja mu je urađena na jednoj poznatoj francuskoj klinici, neko vreme se oporavljao u svom pariskom stanu, a posle toga je sa suprugom Kristinom otputovao u Opatiju, da uživa uz more. Tamo će biti do kraja leta.

Kristina, s kojom je u braku 25 godina, sve vreme je uz njega. Oni su i ranije imali neprijatnih životnih situacija i teških perioda. A jednom prilikom reditelj je na tu temu izjavio:

- Kada naiđe poneka životna nepogoda, prevladam je tako što stisnem zube i nastavim dalje.

U želji da saznamo kako teče oporavak i kakvi su mu filmski planovi za budućnost, pozvali smo Gorana, ali do zaključenja ovog broja reditelj nije odgovarao na naše pozive.

Maja Gašić

Autor