Anđelina Džoli: Novo iskušenje požrtvovane mame

Autor:

23.08.2019 21:45

Foto:

Foto:



Holivudska glumica Anđelina Džoli suočava se sa odlaskom od kuće najstarijeg usvojenog sina Medoksa Džolija Pita, koji, osim što u ličnim dokumentima ima dva prezimena, namerava da studira biohemiju u Južnoj Koreji

Usvojeni sin američke glumice Anđeline Džoli (44), Medoks Džoli Pit (18) neće krenuti maminim stopama. Umesto da stane pred kameru ili iza nje, jer mu je majka sve češće rediteljka, a tata Bred Pit (55), koji ga je takođe usvojio dok je bio u vezi sa glumicom, sve češće producent, najstarije dete čuvenog holivudskog para želi da gleda u mikroskop i mućka epruvete. Prvi sin jedne od najpopularnijih glumica sveta odlučio je da napusti toplinu porodičnog doma u Los Anđelesu i preseli se u Seul, gde će krajem meseca na univerzitetu Yonsei početi da izučava biohemiju.

Iako je primljen na nekoliko prestižnih američkih koledža, Medoks je izabrao da studira u glavnom gradu Južne Koreje jer već duže uči korejski jezik. Izvori bliski porodici Anđeline Džoli rekli su za magazin People da je Medoks, čim je saznao da se našao na listi studenata univerziteta u Seulu, krenuo na intenzivnije časove korejskog kako bi se što bolje pripremio za nastavak školovanja.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

Univerzitet Yonsei, u čijem sastavu je i jedan od najbolje opremljenih biohemijskih istraživačkih centara, osnovan je pre 62 godine i smatra se jednom od tri najbolje visokoobrazovne institucije u Južnoj Koreji. Na katedri za biohemiju izučavaju se hemijske reakcije, proteini, ćelije i geni po najvišim svetskim standardima, a završilo ju je nekoliko dobitnika Nobelove nagrade za hemiju i medicinu.

Dobitnica Oskara za epizodnu ulogu u filmu “Neprilagođena” krenula je sa sinom put Južne Koreje. To nije njihova prva poseta univerzitetu. Zajedno su obišli studentski kamp u novembru prošle godine kada je Džolijeva boravila u Seulu u okviru svoje istočnjačke turneje u ulozi ambasadorke UNHCR-a. Pošto se tada uverila u kvalitete univerziteta, koji hvale mnogi naučni centri u Americi, ona sada želi da pomogne svom brucošu da se lakše snađe na početku studiranja.

- Anđelina je vrlo ponosna na Medoksa zbog njegovog izbora. On želi da naučnim i istraživačkim radom u biohemiji doprinese čovečanstvu kroz suzbijanje opasnih virusa i unapređenje lečenja ljudi - izjavio je za Daily Mail izvor blizak popularnoj glumici.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

POVRATAK KORENIMA

Tokom boravka u Seulu Medoks će biti bliže Kambodži, odakle potiče, i već je isplanirao da poseti svoje rodno mesto kada završi prvi semestar. Kako bi to lakše podneo, Džolijeva će krenuti sa njim i na taj put i povešće svu svoju decu: Paksa (15), Zaharu (14), Šajlo (13) i jedanaestogodišnje blizance Noksa i Vivijen.

Medoks je rođen 5. avgusta 2001. u Rat Vibou, u Kambodži, a prve mesece života proveo je u lokalnom sirotištu Batambang. Glumica ga je prvi put videla iste te godine kada je u toj zemlji snimala film “Lara Kroft: Pljačkaš grobova”, i nije prestajala da razmišlja o njemu. Kada je sledeći put posetila Kambodžu kao ambasador UNHCR-a, poželela je da joj on postane sin. Usvojila ga je 10. marta 2002, a nakon razvoda od drugog supruga, glumca Bilija Boba Torntona, dobila je starateljstvo nad njim.

Dečak nikada nije želeo da se ističe u javnosti jer mu, kako je priznao u jednom intervjuu, ne prija ogromna popularnost koja prati njegove roditelje, a najteže mu je palo pisanje medija o njegovoj svađi sa ocem, Bredom Pitom, što je bio jedan od okidača za razvod čuvenog Branđelina para.

Skoro uvek nasmejan momak, koga mama najčešće zove Med, poznat je i po svojoj “mohok” frizuri, koju mu je napravila upravo Anđelina.

- On ima ludu kosu koja uvek ide na gore. Morala sam nešto da uradim povodom toga - rekla je glumica.

Maja Gašić

Autor