Dejan Petrović: U ritmu prirode i trube

Autor:

25.08.2019 20:30

Foto:

Foto:



Dok sa svojim orkestrom Dejan Petrović Big Band donosi radost i zabavu širom Srbije, muzičar Dejan Petrović jedva čeka kada će završiti poslovne obaveze i sa suprugom Brankom i kćerkom Jovanom uživati u jednostavnom životu na Zlatiboru

Mnogo je stvari na koje muzičar Dejan Petrović (34) može da bude ponosan. Ipak, iako je osvojio mnoštvo priznanja za svoje trubačko umeće, najvećim uspehom smatra to što je dobar suprug Branki (40) i otac Jovani (11). Njegova naslednica je nedavno na svetskom izboru “Super Model Kids” u Šangaju proglašena prvom pratiljom u kategoriji supermodel, dok je u oblasti glumačkog talenta zauzela treće mesto.

- Ponosan sam na Jovanu zato što je dobro dete, a ne zbog nagrade. Za osvojene titule mi je drago, a pitanje je hoće li ona hteti da se bavi glumom ili modelingom kad poraste. Želi to sad.

Odlazak u Šangaj dogodio se zahvaljujući supruzi Branki.

- Prošle godine sam je prijavila na takmičenje “Mala dama Srbije”, gde je osvojila prvo mesto u konkurenciji nekoliko stotina devojčica. Nismo znali da je glavna nagrada put u Šangaj i odlazak na manifestaciju “Super Model Kids”, gde se, pored lepote, klinci nadmeću i u umetničkim talentima. Neke devojčice su bile balerine, neke su pevale, a Jovana je glumila. Predstavila je pesmu “Ala je lep ovaj svet”. Na sebi je imala narodnu nošnju Šumadije. Mnogo nam je bilo lepo tih nekoliko dana, prvenstveno zbog toga što smo se upoznali sa ljudima iz celog sveta. Jovani se najviše dopala Kiki, mlada dama iz Bocvane.

Iako mogu da žive bilo gde na planeti, Petrovićima je najlepše u Užicu.

- Sve što sam stekao u životu stvorio sam ovde i ne planiram odavde da se selim - jasan je Dejan. - Ako bih se negde i preselio, ne bih se mnogo udaljavao, izabrao bih Zlatibor, gde imamo stan i gde provodimo leta i zime. U toj zgradi stanuju i naši prijatelji sa decom Jovaninih godina, pa su klinci po ceo dan napolju, igraju se i druže u prirodi. To nema cenu. Preko leta odatle idem na nastupe, od četvrtka do nedelje, a Jovana i Branka ostaju tu.

Nastavak teksta na sledećoj strani...

KONJI UZBUDLJIVIJI OD TABLETA

Uvereni su da se letnji dani najlepše troše na Zlatiboru.

- Ovde nemamo sat, živimo onako kako osećamo da treba u datom trenutku - objašnjava Branka. - Kad su zajedno, Dejan i Jovana vreme najčešće provode napolju, dok sam ja kod kuće. Oni ustaju ranije i odlaze u šetnju, a ja spavam malo duže jer tokom godine, kad smo u Užicu, ustajem rano zbog Jovaninih obaveza. Donedavno je pohađala časove klavira i gimnastike, a sad ide na engleski i časove glume. Kad smo ovde, na jahanju je svakog dana.

Nekoliko godina Jovana je molila da joj kupe konja i na kraju je Dejan popustio.

- Na Zlatiboru se zaljubila u jahanje. Prvo smo je vodili na časove kod Bogdana, dečka koji drži ergelu, i naposletku smo joj nabavili konja. Isto su učinili i naši prijatelji svojim klincima. Moram da pohvalim tu decu koja više od igrica, tableta i telefona vole da se igraju u prirodi.

Po pitanju kćerkinog vaspitanja roditelji imaju različite pristupe.

- Branki je važno kakav je Jovana đak, a meni i nije toliko. Ne kažem da treba da bude loša u školi, ali ne mora ni da ima sve petice. Ni ja nisam bio odličan, pa mi ništa ne fali u životu. Od toga da li je odlična važnije mi je u kakvu će osobu izrasti. A Joca je sjajna. Najbolje joj idu jezici i istorija, ali pošto je još mala, a i kreativna, omiljeni su joj muzičko, likovno i fizičko - kaže Dejan, koji se trudi da utiče na kćerkin muzički ukus: - Dozvoljavam joj da sluša sve što i njeni vršnjaci. Voli sve, i rokenrol i pop. Dopada joj se i moja muzika. Ranije je iz šale uzimala trubu, ali danas ne. Ne bih želeo da se moje dete bavi muzikom, niti da prolazi put kojim sam ja išao, sve to mnogo istroši čoveka. Uzimala je časove klavira, ali mislim da je više od muzike zanima gluma.

Pošto provodi manje vremena sa kćerkom nego njegova supruga, Dejan je fleksibilniji roditelj i pre popusti.

- Imamo iste ciljeve kad je ona u pitanju, slažemo se po pitanju vrednosti koje treba da usvoji. Ali, priznajem, stroža sam nego Dejan. U društvu me zovu mama Hitler i sugerišu mi da malo popustim. Kažu, toliko nam je dete dobro da smo, što se njenog vaspitanja tiče, završili posao. Veliki smo autoritet u njenim očima, veruje nam, a mi se trudimo da s njom negujemo iskren odnos - otkriva Branka.

Nastavak teksta na sledećoj strani...

Kad uspeju da odvoje malo vremena da budu sami, Branki i Dejanu nije važno šta rade.

- Ma i da ne pričamo ništa za mene je to najlepši osećaj na svetu. Inače, volim da kad se vratim iz šetnje na Zlatiboru sednem sa Brankom na našu terasu, koja izlazi u šumu, i popijem kafu, a da uveče uživamo u nekom lepom vinu - priznaje Dejan.

Oboje smatraju da je međusobno poverenje od ključne važnosti za dug i srećan brak.

- Upoznali smo se 2006, sledeće godine smo se venčali. Nedavno smo obeležili 12 godina braka. Uprkos tome što smo se oboje s vremenom menjali, ono što je ostalo isto jesu poštovanje i vera koju imamo jedno u drugo. Dejan je neprestano okružen ljudima, uvek su tu i veoma lepe i uspešne žene, ali ja nikad ne razmišljam o tome gde je i zašto nije došao kući. Samo me zanima da li je živ i zdrav, da li je dobro. I uvek jedva čekam da se vrati kako bismo radili nešto zajedno.

Pitanje je šta bi bilo s njihovom vezom da se i Branka bavi muzikom.

- Da je obrnuta situacija, da je ona javna ličnost, naš brak ne bi opstao. Nagledao sam se svega i svačega i već vidim da ću imati taj problem sa Jovanom. Ako mi bude došla jednog dana i rekla da želi da bude pevačica, boriću se svim silama da ne odabere tu profesiju. Pevačica kalibra Lene Kovačević na primer, po stavu, ponašanju i vrednostima koje neguje, da, ali nešto suprotno od toga ne dolazi u obzir.

Maja Gašić

Autor