EKSKLUZIVNO Alehandro Gonzales Injaritu: Porodica me drži na zemlji

Autor:

26.08.2019 10:30

Foto:

Foto:



Meksički reditelj Alehandro Gonzales Injaritu, uprkos osvojenim Oskarima, ne vodi život holivudske zvezde već sa suprugom, sinom i kćerkom uživa u malim stvarima poput jutarnje kafe

Dobitnik četiri Oskara Alehandro Gonzales Injaritu (56) bio je glavna zvezda jubilarnog, 25. filmskog festivala u Sarajevu. Za razliku od njegovih holivudskih kolega, Roberta de Nira, koji je svojevremeno na najvećem festivalu regiona tražio da mu novinari ne prilaze blizu, i Mikija Rurka, koji bez ličnog asistenta nije znao šta treba da radi, meksički reditelj nije imao posebne zahteve, bio je srdačan i vrlo prijatan. Nasmejao se kada je od organizatora čuo da se Bred Pit, s kojim je snimio film “Vavilon”, žalio Sarajlijama na kamen u bubregu za vreme dok je Anđelina Džoli odlučivala hoće li se pojaviti na crvenom tepihu, kao i da je Kevin Spejsi pevao na karaokama u jednom kafiću. Samo je poželeo da prošeta Baščaršijom, što mu je preporučio njegov prijatelj, reditelj Danis Tanović, i popije vodu na sebilju.

Reditelj nagrađen Oskarom za filmove “Birdman” i “Povratnik” pokazao je svojom skromnošću da ga Holivud nije promenio, što mu ne dozvoljava ni njegova porodica, supruga, grafički dizajner Marija Hegerman, sin Eliseo i kćerka Marija.

- Nisam zvezda niti se tako osećam, niti sam poprimio način života filmskih zvezda. Porodica me drži na zemlji. Moja supruga čak često kaže da živimo dosadnim životom i da bi nam u Meksiku bilo zanimljivije. Ali, Amerika nudi više mogućnosti mojoj deci - izjavio je Injaritu za Gloriju nakon što je primio počasnu nagradu festivala Srce Sarajeva...

Nastavak ekskluzivnog intervjua sa Alehandrom Gonzalesom Injarituom pročitajte  u novom broju magazina "Gloria" koji je u prodaji od 26. avgusta!

Maja Gašić

Autor