Vladimir Putin o detinjstvu: Živeli smo od plate do plate, ponekad smo morali da se pozajmljujemo 

Autor: Maja Gašić

02.01.2018 14:45

Foto:Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da su, pre 50 godina, njegovi roditelji morali ponekad da pozajmljuju novac od drugih ljudi, ali da su ipak mogli da sebi priušte televizor, na kojem su gledali hokejaške utakmice u kojima je učestvovao sovjetski tim.

Vladimir Putin: Sibirski tigar na pecanju (foto)


Putin je to rekao gostujući u jubilarnom izdanju TV dnevnika Vremja, koji je na Prvom kanalu ruske državne televizije počeo da se emituje na današnji dan pre 50 godina, prenosi Tas.

- Nismo bili bogati, ali smo imali televizor, kao i naši susedi. Moji roditelji su živeli od plate do plate i ponekad su pozajmljivali novac od drugih ljudi, ali su ipak mogli da sebi priušte da kupe televizor - rekao je Putin odgovarajući na pitanje o starim TV emisijama koje još pamti.


Ruski predsednik je dodao da se članovi njegove porodice nisu često okupljali da gledaju televiziju.


- Moja majka je navijala za sovjetski tim i sećam se da smo to obično zajedno gledali - rekao je Putin.

Na pitanje koja TV emisija mu se najviše dopala pre 50 godina, šef ruske države je odgovorio da je jedan od najupečatljivih događaja iz perioda krajem 1960-ih i početkom 1970-ih bio let supersoničnog aviona „tu-144“.

- Činilo se da je to nešto fantastično, i zapravo jeste bilo. Ali, tada je to bilo i nešto nezamislivo - objasnio je Putin.


Putin je pomenuo i „izvanredne sportske događaje“ i „poznatu seriju utakmica hokeja na ledu 1972.“ između Sovjetskog Saveza i Kanade.

Maja Gašić

Autor