Džoni Holidej u novoj "Gloriji": Poslednji idol

Autor:

03.01.2018 10:54

Foto:

Foto:



Najpopularniji francuski pevač, na čijoj se sahrani okupilo milion ljudi, prodao je više od 110 miliona albuma, zbog ljubavi je pokušao da se ubije, borio se protiv zavisnosti od droge i alkohola, a smirio se tek uz četvrtu suprugu Leticiju

Pevač Džoni Holidej umro je u sredu 6. decembra, u 74. godini, a na poslednji počinak tri dana kasnije ispratio ga je ceo Pariz. Čak milion njegovih poštovalaca koračalo je trotoarom dok je povorka od 700 motora Harley Davidson polako vozila za belim kovčegom s pevačevim telom niz Jelisejska polja, od njegove kuće u Nanteru do Crkve Svete Magdalene. Veličanstveni ispraćaj upriličen je na zahtev francuskog predsednika Emanuela Makrona, velikog Holidejovog obožavaoca, koji se obratio okupljenima u oproštajnom govoru rečima:

- Džoni je bio vaš. Džoni je bio svoja publika. Džoni je bio ova njegova zemlja.

Kovčeg su u crkvu uneli pevač Maksim Nusi, poznat kao Jodelis, Holidejov menadžer Sebastijan Faran i članovi porodice, a uz Džonijevu suprugu Leticiju i kćerkice Žad i Žoj, prisutni su bili i bivši predsednici Fransoa Oland i Nikola Sarkozi, takođe Holidejov fan koji navodno zna sve njegove pesme napamet, kao i pevačica i glumica Silvi Vartan, prva Džonijeva žena, koja se od bivšeg supruga i svoje velike ljubavi oprostila poljubivši kovčeg.

Ostatak teksta pročitajte u novom, prazničnom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 30. decembra!