Ispovest Serene Vilijams: Dva meseca bolova, strepnje i očaja nakon porođaja

Autor:

10.01.2018 16:45

Foto:

Foto:



Američka teniserka Serena Vilijams koja je početkom jeseni dobila ćerkicu Aleksis Olimpiju, otvorila je dušu u ekskluzivnom intervjuu za američko izdanje magazina "Vogue" i otkrila da joj dva meseca nakon porođaja zdravlje bilo ozbiljno ugroženo.

Teniserka okupila svetski džet-set: Udala se Serena Vilijams


Teniska zvezda je ispričala da dok je trudnoću iznela veoma lako, na porođaju je bilo problema. Jake kontrakcije su usporile rad bebinog srca, te je Vilijamsovoj hitno izveden carski rez . Dan nakon porođaja teniserka se požalila na oteženo disanje, a zbog pređašnjih problemima sa zgrušavanjem krvi i pojavom trombova, lekari su zaključili da se radi o plućnoj emboliji.


Hitno joj je urađen skener koji je otkrio da ima nekoliko krvnih ugrušaka u plućima. Narednih šest dana su bili pakleni, prisetila se teniserka. Rana od carskog reza se otvorila i doktori su otkrili  veliki hematom u abdomenu.

Posle nekoliko operacija, Serena je puštena kući a narednih šest nedelja nije bila u stanju da ustane iz kreveta.


- Uživao sam u menjanju pelena, a nakon svega kroz šta je Serena prošla, osećaj da ne može ni tako nešto jednostavno da uradi za našu ćerkicu joj je izuzetno teško pao - ispričao je suprug slavne teniserke Aleksis Ohanijan za "Vogue".


- Nikada nećete čuti jednu mamu da priča o onim najtežim trenucima, o pritisku koji oseća, o nemoći kad čuje svoju bebu kako plače. Ni sama ne znam koliko puta sam se osetila sa ne mogu više, da sam potpuno slomljena. Ili koliko puta sam bila na ivici živaca zbog plakanja, a potom bih odmah osetila krivicu. Pitala sam se: "Zbog čega si toliko tužna kad imaš ovako prelepu bebu?" Te promene raspoloženja su potpuno neverovatne  - iskrena je Serena.


Srećom, najgore je prošlo, njeno zdravstveno stanje se brzo stabilizovalo, a teniserka priznaje da sada ne može da podnese da se odvoji od svoje Olimpije.

Maja Gašić

Autor