Saša i Nevena Joksimović: Krize u braku su poželjne, one ga očiste i učine zdravijim

Autor:

13.01.2018 16:08

Foto:

Foto:



Uprkos tome što su sedamnaest godina zajedno, od čega devet u braku, glumac i producentkinja su zaljubljeni kao prvog dana, za šta su najzaslužniji njihov sin Ilija i sposobnost da od svakog dana naprave feštu

Glumac Saša Joksimović (36) i njegova supruga, producentkinja Nevena Joksimović (35), ove godine su obeležili devetu godišnjicu braka. Imaju sina Iliju (8) i za sebe kažu da su obična i normalna porodica izgrađena na temeljima čvrste i iskrene ljubavi.

Jovana Joksimović sa sinom Kostom: Najbolji je provod na tatinom koncertu (foto)

- Mi smo vezu započeli još u srednjoj školi i ona traje već sedamnaest godina, od kojih smo devet u braku. Mogu da pričaju šta god hoće, ali da biste tolike godine ostali zajedno, najbitnija je ljubav - ističe Nevena, uz opasku da se poštovanje podrazumeva: - Bez njega ne možete s nekim ni kafu da popijete. Važno je i to da vam je zanimljivo s partnerom. Saša i ja možemo dvadeset dana da budemo zatvoreni negde i da nam ne bude dosadno.

Da nije upoznao Nevenu, Saša je uveren da bi mu u današnje vreme bilo teško da nađe partnerku. Zahvalan nebesima na bračnom životu kakav ima, rešio je da se svojom suprugom ženi na svakih deset godina.

- Da sam sad slobodan momak, ne znam na koji način bih tražio devojku. Nevena i ja smo iz generacije koja se muvala u Slobino vreme, kad se još verovalo u ljubav i nije bilo silikona, starleta i rijalitija, kao ni fejsbuka i instagrama. Venčali smo se na leto, i bilo je toliko lepo da smo se dogovorili da na svakih deset godina pravimo svadbu.

POŽELJNE KRIZE

Kad se mladenci na dan venčanja zavetuju na večnu ljubav, jedno drugom obećavaju da će biti zajedno u dobru i u zlu. Opijeni od ljubavi znaju šta znači dobro, a o tom “zlu” i ne misle. Ipak, glumac veruje da su i loše stvari poželjne u odnosu.

- Kad s partnerom možete da ćutite čitav sat, onda znate da ste doktorirali ljubav. A ljudi često impulsivno reaguju i čim postane dosadno u vezi, neko krene da beži. Ja mislim drugačije. Smatram da su krize poželjne, da one očiste ceo odnos. Ko kaže da je samo lepo - lepo, taj greši. Moraju da postoje amplitude.

Svaka ljubav prolazi kroz iskušenja. Imali su ih i Nevena i Saša.

- Kritična je treća godina veze, pa onda peta. Mi smo tada raskinuli i 13 meseci vodili svako svoj život. Kod nas nije važila ona priča da vaza koja se slomi ne može da se zalepi. Nakon pomirenja naš puknuti kolač je zapravo još hrskaviji i lepši. Veza nam je postala čvršća, iako bi neko za nju rekao da je neobična, čak i turbulentna - kaže Nevena.

Joksimovići su Novu godinu i Božić dočekali na selu.

Pr(a)va dama: Novo lice Saše Joksimovića (foto)

- Odlazak na selo je jedini razlog zbog kojeg volimo da napravimo pauzu u poslu. Brezovica kod Uba je naša oaza mira. I sada smo tamo dočekali Novu godinu i Božić - otkriva Nevena. - Nemamo klasično seosko imanje sa domaćim životinjama, već kuću za odmor koju smo prilagodili našim potrebama. Veliki smo fanovi sela, a jedva čekamo da se pusti taj obećavani Koridor 11 pa da u njega stižemo za dvadesetak minuta.

Glumac je zadovoljan time što je njegova supruga pored Filološkog fakulteta, gde je studirala na odseku za nemački jezik, poželela da završi i produkciju. Ne insistira na tome da rade zajedno, ali se raduje budućim projektima.

- Da biste se bavili glumom, morate biti malo i ludi. Iz tog razloga znam da nikad ne bih mogao da budem s glumicom - ti lud, ona luda, i na kraju završite u ludnici. A producent je, dok ne poludi, odličan za brak. Jer, Nevena će nas sigurno izdržavati u budućnosti, moliću je da mi nalazi uloge. Iako je već sad uspešna, nadam se da će postati još uspešnija - konstatuje Saša Joksimović.

.