Jovana Stojiljković: O dečku ne želim da govorim

Autor:

13.01.2018 20:17

Foto:

Foto:Osim po sve većem prisustvu u TV projektima, na filmu i u pozorištu, mladu glumicu znamo i po ljubavnoj romansi sa košarkaškom zvezdom Bogdanom Bogdanovićem, o kome ne želi da govori

Uprkos tome što se pre nekoliko meseci našla u centru pažnje zbog veridbe sa sportskom zvezdom Bogdanom Bogdanovićem, a ovih dana se u štampi pojavila vest da su raskinuli, glumica Jovana Stojiljković (25) odbija da odgovori na pitanja vezana za košarkaša.

Bogdan Bogdanović i Jovana Stojiljković: Kako je skromna i tiha glumica osvojila zlatnog dečka košarke

- Ranije sam mislila da moram da odgovorim na svako pitanje koje mi se postavi, a onda sam shvatila da mogu da kažem kako ne želim o tome da govorim.

Možda neće zbog ljubavi otići za Ameriku, ali joj je bliska pomisao da izmeri svoj talenat i veštinu u Holivudu. Već je flertovala s tom idejom kada se zajedno sa ekipom filma “Panama” nalazila na crvenom tepihu Kanskog festivala, a malo kasnije i na žurki sa Natali Portman.

- Volim svoj posao i bavila bih se njime gde god mi se ukaže prilika. Naravno, to zavisi od raznih okolnosti, ali mislim da je moguće stupiti u kontakt sa osobama iz sveta filma van našeg područja.

UZBUĐENJE I STRES

Poznata kao jedna od retkih mladih žena koja nije aktivna ni na jednoj društvenoj mreži, Jovana do danas ostaje dosledna svojim stavovima o korišćenju fejsbuka i instagrama.

- Na sreću, mnogo radim. Pored proba u pozorištu, igranja predstava i ponekog snimanja, trudim se da imam vremena za sebe. Nemam hobi, ali učim kako da se na najbolji i najbrži mogući način opustim i nađem mir. Gluma je uzbudljiv, ali nekada i naporan i stresan posao. Drago mi je što sam u ovim godinama dosta angažovana i što sam stekla veliko iskustvo, ali važno je u svemu tome sačuvati sebe, svoj um, dušu, i nahraniti je pravim stvarima. Pored dobrog filma ili serije, vrlo su mi bitni trenuci koje provodim s dragim ljudima.

Baš kao što joj je u životu bitna suština, tome teži i kad su uloge u pitanju. Svoj privatni život u tom smislu ne odvaja od profesionalnog.

Jovana Stojiljković: U kandžama opasnog zavodnika

- Razvijajući se kao čovek, razvijam se i kao glumica. Mislim da je to neodvojivo. Težim da budem što plemenitija, iskrenija, da svaki momenat i dan iskoristim na najbolji mogući način. A kod glume me zanima sadržaj. Smatram da je on najvažniji.

LIČNI PEČAT

Publiku, naviknutu na njene transformacije, nije iznenadila ulogom liberalnog patologa Bojane u “Senkama nad Balkanom”.

- Trudila sam se da u okvirima scenarija nađem ono što je najautentičnije za moj lik. Bojana jeste slobodna žena, patolog, ali i ona ima nežnu stranu kao i svako ljudsko biće. U svim ulogama koje tumačim težim tome da pored karakteristika koje su navedene u scenariju i imaginacije, udahnem liku i nešto što je lično. To je onda najkompleksnije, najuzbudljivije, kako za publiku, tako i za mene dok glumim. Za svakog glumca je važno da razume i voli karakter koji igra. To se uvek oseti. U “Senkama nad Balkanom” sam imala tu sreću da su svi segmenti bili ispunjeni - dobra ideja, scenario, fotografija, sjajne kolege i saradnici. Ovo je projekat na koji svi možemo da budemo ponosni.