Dragana Kosjerina: Priželjkujem brak i dete

Autor:

16.01.2018 20:52

Foto:

Foto:



Fantastični glumačko-voditeljski parovi, Dragana Kosjerina (29) i Marko Živić (45) i Marija Veljković Milovanović (37) i Gordan Kičić (40), tri meseca su Srbiji vraćali dobro raspoloženje i osmeh u zabavno-muzičkom šouu “Luda noć”. Uoči svake emisije, na predlog Marka Živića, imali su mini-kolegijume u kafani gde su kovali planove o budućim poduhvatima. Kako su se kafanski dogovori ispostavili kao veoma plodonosni, nameravaju da i nadalje održavaju ovaj vid konsultacija.

Dragana Kosjerina: Ne odričem se hrane, uvek biram dobar trening!

- Godinu 2017. obeležila je spoznaja da moji bližnji i ja nismo imali nikakvih problema. Što se tiče posla, ovo nije prvi šou-program u kom sam učestvovala, ali ipak je bilo drugačije iskustvo, prvi put sam radila sa glumcima u kontinuitetu. Nisam osećala nikakvu bojazan, pitala sam se samo kakva će dinamika biti među parovima, dakle između Marka i Gordana i Marije i mene. Onaj ko vam kaže da je na početku sve kako treba, obično nije iskren. Mi smo tek u nekom trenutku profunkcionisali i počeli stvarno dobro da se zabavljamo, i tada je sve postalo više zadovoljstvo, manje posao. Istina je da su snimanja bila naporna, kakva su i morala da budu s obzirom na to da je to zahtevna produkcija i da su bili angažovani svi sektori javnog servisa. Pritom, kao što znamo, ništa dobro ne može da se napravi a da se čovek ne potrudi. Svi smo toga bili svesni i bili na to spremni. Pripreme su trajale duže od mesec dana, potom su sledila snimanja koja su u predviđenom roku i završena. Kada se podvuče crta, mogu da potvrdim da je to bio uspešan projekat na koji je javni servis ponosan, pa tako i mi kao deo te emisije.

Drago joj je i što je uspela da “uhvati ritam” u “Jutarnjem programu” koji je radila paralelno sa ovim šouom.

- Jutarnji program je idealna praksa za svakog voditelja. Uprkos tome što ustajete u četiri ujutru, morate da budete apsolutno fokusirani sve vreme, spremni za različite teme, sagovornike i situacije koje nosi živi program, naročito kada traje toliko dugo. Ponosna sam na sebe što sam uspela da izbalansiram ova dva različita zadatka.

S obzirom na to da je Dragana u “Jutarnjem programu” vrlo opuštena i neposredna, logično je bilo da takva bude i u “Ludoj noći”.

- Stvarno smo se sve četvoro uklopili. Činjenica je da su Marko i Gordan bili zaduženi za improvizacije, da su nas često iznenađivali duhovitim komentarima. Neke od tih fora gledaoci su mogli i da vide i čuju, ostale su u emisijama jer su se u montaži potrudili da sačuvaju tu neposrednost i opuštenost.

Pošto je godinama išla na ples, njoj, za razliku od Marka i Gordana, koreografije nisu predstavljale veliki izazov.

- Svima nam je najkomplikovanije bilo snimanje muzičkih numera. Ne zbog toga što nemamo sluha ili ne znamo da pevamo, već zbog uklapanja četiri različite boje glasa u tonalitet koji odgovara svima. To bi, čini mi se, bilo izazov i za profesionalne muzičare, a kamoli za ljude koji se, praktično, time ne bave. Ali, imali smo pomoć muzičkih urednika i sve je “ispeglano”. Kao i Mariju i mene je najviše radovalo kostimiranje, mislim da smo tu pomerili malo svoje granice, dozvolili ljudima da nas vide u potpuno neočekivanim izdanjima.

Marija Veljković Milovanović: Ne planiram četvrto dete

Poput većine, i Dragana sumira utiske.

- Nažalost, spadam u ljude koji su ne baš tužni, već setni. U ovo doba godine razmišljam o prolaznosti života, osvrćem se na situacije u kojima više nikada neću biti, osećam protok vremena i to mi se ne dopada. Kao klinka sam se trudila da u sebi probudim prazničnu euforiju, ali, iskreno, nije mi polazilo za rukom. Da u tom raspoloženju ne dočekam Novu godinu, počela sam sebi da pomažem time što razmišljam o tome šta me čeka u budućnosti. Ipak, svesna sam da tu treba napraviti balans, ne postavljati ciljeve za koje je gotovo izvesno da ih ne možemo dostići - to je suština, ključ sreće u životu. Jesam zamislila šta bih volela da postignem u narednoj godini, ali sam sebi dozvolila da to budu tek neke teze a ne zakucani ciljevi prema kojima ću ići po svaku cenu. Profesionalno sam zadovoljna i za mene bi bilo dobro da i sledeća godina bude uspešna koliko i ova. Nove prilike mi, u suštini, nisu potrebne, radim dva formata u kojima se odlično osećam i mislim da se dobro snalazim. I želim da tako ostane. S druge strane, već sam u nekim godinama kada su privatno počele da mi se javljaju neke ambicije i želje koje uključuju brak i materinstvo. Ne gori mi pod nogama, što se kaže, ali sam konačno u svojoj tridesetoj osetila kako se bliži vreme za tako nešto. Bilo bi lepo da mi se to i desi u bliskoj budućnosti.

Maja Gašić

Autor