Joksimovići, Klunijevi, Đokovići i druge zvezde: Godina radosti i neizmerne sreće poznatih parova

Autor:

19.01.2018 20:00

Foto:

Foto:



Željko i Jovana Joksimović, Džordž i Amal Kluni, Bijonse i Džej Zi - svi su oni imali dvostruku sreću u mesecima koji su za nama, ali ništa manje radosni nisu bili ni Novak i Jelena Đoković, Viktor i Aleksandra Troicki

Nešto se moralo dogoditi krajem prošle i početkom ove godine, jer je 2017. bila “plodna” kao one rane pedesete prošlog veka, zapamćene po “bebi-bum” generaciji. Mnoge slavne ličnosti i u svetu i kod nas postale su roditelji, a ima i poprilično onih kojima su rode donele duplu sreću.

Kao holivudskom glumcu Džordžu Kluniju, koji se godinama nećkao po pitanju braka. Najzad, odlučio se da u 55. godini ode pred oltar sa lepom libanskom advokaticom Amal, a ona je devet meseci kasnije na svet donela kćerku Elu i sina Aleksandera.Pop diva Bijonse i njen suprug, muzičar Džej Zi, sada imaju troje dece. Pored petogodišnje Blu Ajvi, tu su od pre nekoliko meseci njena sestra Rami i brat Ser Karter.

Danica Karađorđević: Neke nove princeze

Trendu blizanaca pridružili su se Željko Joksimović i njegova supruga Jovana. Jedan od najslavnijih parova naše estrade iz beogradskog porodilišta odneo je kući devojčice Anu i Saru. “Dobro nam došle drage princeze”, napisao je Željko na tviteru.

Nije nimalo čudno da je porođaj koji je u Srbiji iščekivan sa najvećim nestrpljenjem bio onaj koji se dogodio hiljadama kilometara daleko od naše zemlje - u Monte Karlu. Tamo se porodila Jelena Đoković, ona i naš teniski šampion Novak dobili su kćerku Taru. U celoj porodici Đoković zavladalo je neopisivo slavlje jer se konačno začuo plač ženskog deteta. Novak ima dva brata, njegov otac jednog, on i Jelena već imaju sina Stefana i svi su se silno obradovali Tari. A čim je beba bila spremna za put, mama i tata su je doveli u svoj rodni grad, u Beograd.


Od protekle godine teniski svet bogatiji je za još neke srećne roditelje. Viktoru Troickom i njegovoj Aleksandri rodilo se prvo dete, kćerka kojoj su dali ime Irina.


Na drugom kraju sveta, u Palm Biču, najbolja teniserka sveta Serena Vilijams, osvajačica 23 grend slem titule i njen verenik Aleksis Ohanijan, jedan od osnivača sajta Reddit, takođe je obradovala kćerka.

- Mislila sam da ću se povući iz tenisa nakon što dobijem dete, ali sada ne mislim tako. Definitivno se vraćam - izjavila je Serena nakon porođaja.


Vratiće se na teren nešto posle Đokovića, koji je pauzirao zbog povrede skoro pola godine. I Noletov najveći suparnik i dobar prijatelj, Škot Endi Mari, mesecima je lečio povredu. Dok je još bio zdrav i on je postao otac. Baš u vreme kad je igrao humanitarni meč u Glazgovu, njegova supruga Kim rodila je drugu devojčicu. Par već ima dvogodišnju Sofiju.

Ovde nije kraj sportskim prinovama. Zvanično najbolji srpski fudbaler za 2017, golman naše reprezentacije i Partizana Vladimir Stojković dobio je još jednog sina, Vladana, kojeg je rodila njegova supruga Valentina Pupović. On iz prvog braka sa Bojanom Rajić ima Lava.

Još jedan najbolji fudbaler, ali najbolji u svetu 2017. u izboru FIFA - Portugalac Kristijano Ronaldo, takođe je postao otac. I to četvrti put. Njegova devojka, manekenka Heorhina Rodrigez, rodila je u Madridu devojčicu Alanu Martinu. Kristijano je pre toga dobio troje dece sa surogat majkama.


I kad smo kod fudbala, da zaključimo da je najbolji naš fudbaler svih vremena Dragan Džajić postao deda u 2017. Njegova mlađa kćerka Sanja donela je na svet sina, prvo unuče fudbalske legende.

LEPE MAME

Svaka trudnica, kao i svaka mama, najlepša je na svetu. Ipak, ima nekih koje su još mnogo pre trudnoće zavredile titulu “lepotica”, a nije malo njih koje su u 2017. postale mame. Kao, na primer, zvanična lepotica i nekadašnja mis Jugoslavije Sanja Papić, koja je u porodilištu u Parizu rodila devojčicu. Otac je njen suprug Miša Ognjenović, a Sanja je posle porođaja napisala: “30. oktobar 2017. Najsrećniji dan u mom životu”.


Epitet “najlepše trudnice” mesecima je bio rezervisan za dve manekenke: našu Jovanu Đorđević i anđela Victoria’s Secreta, Ruskinju Irinu Šajk. Obe su postale mame, i obe su vrlo brzo posle porođaja povratile nekadašnju liniju. Jovana je sa svojim suprugom, fudbalerom Filipom Đorđevićem koji gradi karijeru u Italiji, a u rimskoj bolnici donela je na svet sina. Ona i Filip već imaju kćerku Noel. A Irina Šajk i njen suprug, holivudska zvezda Bredli Kuper, sada su roditelji kćerke Lee de Sajn Šajk Kuper.


FABRIKA DOBRO RADI

Holivud i Srbija - skoro nerešeno. Bar što se porođaja tiče.
Godinu je “otvorila” glumica Ketrin Hajgl. Ona i pevač Džoš Keli dobili su sina, treće dete ali prvo biološko. Pre toga su usvojili dve devojčice. A Tori Speling se peti put ostvarila u ulozi majke. Rodila je sina, ona i muž Din Makdermot dali su mu ime Bo.

Објава коју дели Tori Spelling (@torispelling) дана 25. Дец 2017. у 10:10 PST


- Draga Sijena Prinses Vilson, koliko god veliki da budu talasi, mi ćemo biti tu za tebe da stišamo oluju. Vole te mama i tata - napisala je posle porođaja pevačica Sijera. Ona i suprug Rasel postali su roditelji devojčice, njoj je to drugo dete jer ima 13-godišnjeg sina iz prvog braka.

Aca Lukas i Sonja Vuksanović: I bogati plaču

Porodila se i spajsica Geri Halivel, posle kćerke sad je i mama dečaka. A oskarovka Natali Portman samo četiri dana pre ceremonije dodele najcenjenijih filmskih nagrada dobila je nešto neprocenjivo - kćerku, koju su ona i suprug Benžamen Milpije nazvali Amelija.

Još jedna oskarovka, Francuskinja Marion Kotijar, rodila je kćerku, a ona i njen partner Gijom Kane već su roditelji petogodišnjeg sina. Njena američka koleginica Amanda Sifrid i glumac Tomas Sadoski dočekali su na svet svoje prvo dete - kćerku. Pevačica Šeril Kol je sa deset godina mlađim dečkom Lijamom Pejnom, članom benda One Direction, dobila sina. Još jedna pevačica se porodila, Dženet Džekson, i to u 51. godini. Samo nekoliko meseci posle porođaja razvela se od katarskog milijardera Visama el Mane.

Објава коју дели Janet Jackson (@janetjackson) дана 14. Апр 2017. у 6:17 PDT


Veselo je bilo i na našoj javnoj sceni. Voditelj Zoran Kesić drugi put je postao otac, supruga Ivana rodila je dečaka. Zoran je to prokomentarisao u svom stilu:

- Fabrika beba dobro radi i, koliko sam video, samo izbacuje nove i nove modele.

I dve Kesićeve koleginice, voditeljke, postale su mame. Marina Kotevski, koja se godinu dana ranije udala za sportskog menadžera Aleksandra Mandića, donela je na svet dečaka, svoje prvo dete.

A voditeljka “Slagalice” Marija Veljković je “već iskusna porodilja”. Rodila je treće dete, kćerku Nevu, ona i suprug Milan Milovanović već imaju sina i kćerku, a od prošle godine Marija ima i blog specifičnog naziva “Trudnoća je dar”.

Drugo dete je dobila i jedna od najbogatijih Srpkinja, Sandra Meljničenko. Ruski milijarder Andrej i ona već su roditelji kćerke Tare, a sada, nakon porođaja u Nici, i sina.

Još jedna voditeljka, Sanja Kužet, rodila je naslednika. Sina je nazvala Strahinja, ponosni otac je Nemanja Živojinović, a voditeljka “Zvezda Granda” iz prethodnog braka ima devetogodišnjeg sina Andriju.

BILO JE I DRAME

Pravu dramu prošli su pevač Marko Bulat i njegova supruga Marija. Njihova devojčica bila je na intenzivnoj nezi skoro tri meseca, majci je zbog komplikacija odstranjen jedan jajovod, ali, na sreću, sve se završilo dobro.

- Dali smo kćerki ime Dorotea, što u prevodu znači “božji dar” - ispričao je Bulat kad su Marija i beba došle kući.

Kreacije iz bajke: Najlepše i najraskošnije venčanice u 2017. (foto)

Glumica Danijela Vranješ rodila je devojčicu Emu u 43. godini. Njen slavni kolega, australijski glumac Mel Gibson postao je otac u 61. godini, i to - deveti put. Njegova 35 godine mlađa devojka Rozalind Ros na svet je donela sina, a Mel je izjavio da je zbog devetog deteta na sedmom nebu od sreće.


Svojevrsni rekorder je i srpski glumac Slobodan Ćustić. On je u 2017. dobio šesto dete, sina kome su on i 24 godine mlađa supruga Jelena, koja se porodila u kući, nadenuli ime Ozren. Slobodan iz prvog braka ima sinove Nikolu i Ljubomira, a sa Jelenom kćerku Zariju i dva sina - Vasilija Vida i Tanasija.


Čini se da je najdramatičnije bilo u Zagrebu, u jednom privatnom porodilištu. Tu je Ela Dvornik rodila devojčicu, ali posle porođaja koji je trajao - 51 sat! Ćerka poznatog pevača Dina i unuka velikog glumca Borisa Dvornika kasnije je napisala na društvenim mrežama: “51 sat smo čekali dolazak na svet ovog malog stvorenja. Dame i gospodo: Bali Di Dvornik”.

Maja Gašić

Autor