Gordan Kičić: Hoćemo li Kaluđera gledati u drugoj sezoni "Senki nad Balkanom"

Autor:

21.01.2018 11:54

Foto:

Foto:



Fantastični glumačko-voditeljski parovi, Dragana Kosjerina (29) i Marko Živić (45) i Marija Veljković Milovanović (37) i Gordan Kičić (40), tri meseca su Srbiji vraćali dobro raspoloženje i osmeh u zabavno-muzičkom šouu “Luda noć”. Uoči svake emisije, na predlog Marka Živića, imali su mini-kolegijume u kafani gde su kovali planove o budućim poduhvatima. Kako su se kafanski dogovori ispostavili kao veoma plodonosni, nameravaju da i nadalje održavaju ovaj vid konsultacija.

- 2017. svakako mi je obeležila serija “Senke nad Balkanom” Dragana Bjelogrlića. Pomenuo bih i film “Patuljci sa naslovnih strana” i naravno “Ludu noć”. Imam dvoje dece koja rastu, divnu suprugu i, hvala bogu, sve je u najboljem redu - kaže za "Gloriju" Gordan Kičić.

“Patuljci sa naslovnih strana”: Premijerno prikazan novi film Milorada Milinkovića (foto)

Ulogom Kaluđera u “Senkama” sve nas je opčinio, ali ne sme da nam kaže hoćemo li njegovog junaka gledati i u drugoj sezoni ove serije.

- Imao sam sreće sa tom ulogom i sa Draganom, i Dragan sa mnom, i ja sa piscima i pisci sa mnom. Ljudi su se stvarno trudili, ne samo oko mene i tog lika već oko celog projekta. “Senke” su zaista dobar proizvod, visokoprofesionalan, uzbudljiv, zanimljiv, pobuđuju izuzetnu gledanost i drago mi je što je tako. Jer pre njih je vladala predrasuda da suviše komplikovane serije, sa previše likova, kriminalističkim zapletom i puno nasilja, ne mogu pronaći put do publike. Pokazali smo da to nije tačno, ma razvalili smo. Sad je jasno da je sve samo stvar odluke televizije i izvršne produkcije i producenata, koji se ranije jednostavno nisu odvažili da rade ovako zahtevan projekat. A ja producentskoj kući Kobra i Bjeli mogu samo da čestitam i da im se zahvalim što sam deo tog projekta. Generalno, 2017. mi je bila dobra, dosta sam šljakao, ne mogu da se žalim. Neka 2018. bude ovakva ili bar malo bolja.

Gordan Kičić: Male gastronomske tajne gospodina bezgrešnog

Gordan ne krije da je “Luda noć” bila izazov za njega.

- Od nas se zahtevalo da igramo i pevamo, da napravimo interakciju, tako da je bilo zanimljivo. Posebno su bile vesele koreografije, ali upravo te probe su dovele do toga da između nas stvorimo jednu vrstu hemije koja se videla i u emisijama. Imali smo, pre svega, mnogo razumevanja od produkcije i kreatora šou-programa koji su nam poverili te uloge, i prosto se prirodno namestilo da se sve četvoro uklopimo. Marko i ja smo bili zaduženi za duhovitosti i lažni animozitet između timova. Suština je da je to zabavni program takmičarskog karaktera i dobrotvornog tipa. Mislim da smo u tom zadatku uspeli i to je najvažnije.

Tokom dvanaest nedelja saradnje sa brojnim domaćim i regionalnim zvezdama bilo je svega, čak i situacija kad od smeha nisu mogli da nastave snimanje emisije.

Gordan Kičić: Zvezda maturske žurke

- To se često dešavalo. Morali smo da imamo vedar duh i napravimo dobru atmosferu, pa smo se nas četvoro i privatno družili i dobro upoznali. Tako smo stigli i do kafane, na Markov predlog. Ne znam da li će to druženje postati tradicionalno, važno je da smo se mi odlično proveli. Svima nam želim da u 2018. imamo umereno posla i mnogo, mnogo sreće. I stvarno bih voleo da odsviram numeru “Ostaću slobodan”, samo bez koreografije - sa osmehom kaže Gordan Kičić.