Jovana Stojiljković: Male tajne za velike životne radosti

Autor:

24.01.2018 21:08

Foto:

Foto:Poznata kao jedna od retkih mladih žena koja nije aktivna ni na jednoj društvenoj mreži, mlada glumica Jovana Stojiljković (25) do danas ostaje dosledna svojim stavovima o korišćenju fejsbuka i instagrama.

Jovana Stojiljković: O dečku ne želim da govorim

- Na sreću, mnogo radim. Pored proba u pozorištu, igranja predstava i ponekog snimanja, trudim se da imam vremena za sebe. Nemam hobi, ali učim kako da se na najbolji i najbrži mogući način opustim i nađem mir. Gluma je uzbudljiv, ali nekada i naporan i stresan posao. Drago mi je što sam u ovim godinama dosta angažovana i što sam stekla veliko iskustvo, ali važno je u svemu tome sačuvati sebe, svoj um, dušu, i nahraniti je pravim stvarima. Pored dobrog filma ili serije, vrlo su mi bitni trenuci koje provodim s dragim ljudima.

Osim glume, koja je njena najveća strast, ujutru je lep i sunčan dan može naterati da izađe iz kuće.

- Najviše volim kada me probudi sunce, to mi je dovoljno da me inspiriše da raspoložena započnem dan. Ukoliko nije tako, trudim se da svakog jutra ustanem zahvalna, pre svega na svome zdravlju, na svim dragim ljudima koji su u mom životu i na svemu lepom što me okružuje. Prija mi da uživam u miru, u prvoj jutarnjoj kafi i pozitivnim mislima.

Kao Bojana u "Senkama nad Balkanom"

A ako se u tom danu nađe vremena i za ljubav, ona se neće buniti.

- Ljubav prema životu je najvažnija. Mislim da ga jedino tako možemo iskoristiti na najbolji mogući način i upustiti se u sve izazove koje nam on pruža.

Iako mlada, Jovana je već naučila da za nekim odgovorima ne treba tragati, već da je važno čekati da oni sami dođu.

- Najvažnije je biti strpljiv. Verujem da sve dobijamo sa nekim razlogom. Ne postoje pitanja koja me muče, moje je mišljenje da lični mir i spokoj vode odgovorima koji su u nama samima - kaže glumica koja je publiku osvojila brojnim ulogama u pozorištu i na filmu, ali pre svega zapaženim rolama u serijama "Senke nad Balkanom" i "Sumnjiva lica".