Marina Maljković: Ne postoji čin koji donosi više ponosa nego kada se borite da obradujete svoj narod

Autor:

26.01.2018 19:33

Foto:

Foto:



Selektorka ženske košarkaške reprezentacije kaže da se nimalo nije dvoumila kad su je pozvali da se, posle godinu dana pauze koju je napravila zbog umora, vrati na čelo našeg nacionalnog tima, koji je s njom na čelu osvojio zlato na EP 2015. i bronzu na Olimpijskim igrama u Riju 2016. Košarkašice očekuje EP 2019. čija će se završnica održati u Beogradu.

Објава коју дели Galatasaray (@galatasaray) дана 10. Мар 2017. у 7:03 PST

Marina Maljković: U potrazi za svojom zvezdom

Šta vas je motivisalo da prihvatite da ponovo vodite reprezentaciju?

- Nije potrebna posebna motivacija kada su u pitanju moja zemlja i moj narod. Odluka da preuzmem reprezentaciju nije doneta nakon dubokog razmišljanja. Ja bih to nazvala osećajem. To je bila moja dužnost, da to uradim u ovom trenutku. Dužnost prema Srbiji, mom gradu Beogradu, dužnost ka Karađorđevoj zvezdi koju sam dobila, dužnost prema Košarkaškom savezu. Ne postoji čin koji donosi više ponosa nego kada na velikim takmičenjima predstavljate svoju zemlju i borite se da obradujete svoj narod.

Објава коју дели MONDO (@mondoportal) дана 6. Сеп 2016. у 12:41 PDT

Završnica Evropskog prvenstva 2019. biće u Beogradu. Hoće li to biti poseban podstrek za vas i igračice?

- Uvek je specijalan motiv kada igrate pred domaćim navijačima. Učinićemo sve da budemo maksimalno spremne za Evropsko prvenstvo i da odigramo najbolje pred našom publikom.

Marina Maljković: Zašto je moj tata plakao kao malo dete

Da li će vam biti teško da uskladite klupske i reprezentativne obaveze?

- Neće mi biti teško, jer od prvog dolaska na klupu reprezentacije, pre sedam godina, bila sam aktivna i u klupskoj košarci, od Partizana, preko Liona, pa do Galatasaraja danas.