Rodžer Federer: Pre Mirke sanjao je o ovakvim devojkama

Autor:

31.01.2018 21:40

Foto:

Foto:



Jedan od najboljih tenisera u istoriji ovog sporta Rodžer Federer pre neki dan je na Australijan openu osvojio rekordni 20. grend slem. I dok je u suzama i sa peharom u rukama održao dirljiv govor, na tribinama njegova supruga Mirka nije bila ništa manje emotivna.

Suze za kraj: Rodžer Federer svojio 20. grend slem titulu (foto)

Rodžer i Mirka zasigurno spadaju u jedan od najstabilnijih parova u svetu sporta. U braku su od 2009. godine, a imaju četvoro dece - ćerke Šarlin i Majlu Rouz i sonove Lenija i Lea.


Mirka koja ne propušta muževljeve mečeve, najstabilniji mi je oslonac u životu, ali da ste Rodžera pre dvadesetak godina pitali kako zamišlja ženu svog života... Sigurno vam ne bi opisao Mirku.

U intervjuu koji je 2000. dao za švajcarski časopis "Blick", u vreme kada je bio 64. igrač sveta, Federer je priznao da je prilično sramežljiv kad su žene u pitanju...

- Ne, ispred moje hotelske sobe se još nije pojavila niti jedna žena. Možda će vremenom početi da se pojavljuju, ko zna - rekao je - Ali, u principu nisam neki ženskaroš, više sam rezervisan i sramežljiv. Nisam klasični osvajač. Mogu da zamislim sebe u nekoj prolaznoj avanturi, ali ne želim da postanem seksi simbol i da se tako prikazujem - ispričao je tada 18-godišnji teniser.

Finale Australijan opena: Mirka Federer zabrinuta za supruga (foto)

 

Dodao je i koji tip žena mu se dopada, kako bi trebalo da izgleda žena njegovih snova...

- Morala bi da bude lepa. Možda kombinacija Pamele Anderson i Sindi Kraford. Naravno, postoji još mnogih drugih stvari koje bi trebalo da mi se dopadnu.

Zanimljivo je da je svega nekoliko meseci nakon ovog intervjua, u Sidneju upoznao slovačku teniserku Mirku Vavrinec, koja će mu devet godina kasnije postati supruga...

Maja Gašić

Autor