Goran Grbović u novoj "Gloriji": Dužan sam Beogradu

Autor:

02.02.2018 11:20

Foto:

Foto:



Iako nikad nije bio član nijedne partije, bivši košarkaški reprezentativac osetio je potrebu da se politički angažuje jer voli grad koji ga je svojevremeno prigrlio, kao i mnoge druge

Proslavljeni košarkaški as Goran Grbović (56), bivši igrač Partizana i reprezentativac, prema Beogradu oduvek gaji osećaj dužništva jer ga je taj grad, kako kaže, prigrlio kako na početku profesionalne karijere, tako i kasnije kada se susreo sa realnim životom, apsolutno drugačijim od sportskog koji je do tada vodio, u kome nema adrenalina kao na terenu.

- Sa košarkom sam krenuo još u osmom osnovne, u Kruševcu, gde sam odrastao - priča Grbović. - Karijeru sam završio u Izraelu 1993. Imao sam trideset i dve godine i tada sam se zapravo prvi put našao u realnom životu. Sport je neka vrsta staklenog zvona koje vas drži izdvojenim od sasvim običnih stvari, kakve su, na primer, izlasci kada god hoćete, čak i zaljubljivanje. Prvih nekoliko godina neprestano sam gledao kako da nadomestim sve što sam propustio, i da radim ono što mi pruža uzbuđenje makar približno onom koje donosi sport. Tri godine sam dosta putovao, a posle sam počeo da se bavim biznisom, zastupništvom i trgovinom. Drago mi je da sam te godine proveo u Beogradu, među ljudima koji umeju da budu istinski prijatelji.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 29. januara!

Maja Gašić

Autor