Svetislav Bule Goncić: Istina o mom zdravstvenom problemu

Autor:

03.02.2018 20:30

Foto:

Foto:



Glumac kome je na redovnoj kontroli ustanovljeno uvećanje na vratu na vreme se obratio lekarima i sada je sve u redu, a osim u seriji ‘Istine i laži’, gde igra biznismena Radeta i ima unuka, voleo bi i da privatno uskoro postane deda

Glumac Svetislav Bule Goncić (57), koga gledamo u seriji “Istine i laži”, nedavno je imao problema sa štitnom žlezdom. Na sreću, na vreme se obratio lekarima pa je sve u redu. Zahvaljujući tome umetnik, koji je posvećen i vođenju Ustanove kulture “Vuk Karadžić”, mogao je odmah da se vrati poslovnim obavezama.

- Nije bilo ništa strašno, samo neko uvećanje na vratu, ali lekari u Drugoj hirurškoj, na Endokrinoj hirurgiji, sve su sredili na vreme. Oni su sjajni, koliko posla obave, svaka im čast. Znamo svi da im mnogo ljudi dolazi. Ja sam imao nekih malih problema, i to smo rešili.

Kakvi su bili simptomi?

- Ništa nisam osetio. Otišao sam na kontrolu vrata, na ehogram, i videli su da postoji neko uvećanje. U svakom slučaju, treba ići na redovne kontrole. Opet kažem, na Endokrinologiji lekari su posebno motivisani, stvarno mnogo rade. Pritom, uverio sam se da se prema svima ophode profesionalno, humano. Neki moji drugari su hirurzi i oni svakodnevno vrlo pošteno rade veliki posao, veoma odgovoran. I vide to ljudi. Niko tamo nije došao što mu je lepo, svako je imao neku muku.

Da li je to što se desilo drastično uticalo na vaš život?

- Ne.

Ulogom Radeta Božića u seriji “Istine i laži” u velikom stilu ste se vratili na male ekrane. Ko vam je bio uzor za lik tog biznismena?

- On jeste, između ostalog, i biznismen, ali je pre svega otac. Čovek sa kodeksom, moralnim i etičkim, merilima koja u određenom smislu postavljaju nekakav pravac ponašanja, tako da to je najvažnije. Naravno, i poslovan je tip, ali nije to bitno, fokus je na tome da ko god se dovoljno trudi u životu sigurno može da uspe.

Otac ste dve kćerke. Da li se ponekad prema kćerki u seriji ponašate kao prema njima dvema?

- Da, jer ovo što snimamo često je refleksija onog što se stvarno dešava oko nas. Serija je zato i gledana, na kraju krajeva, i naziv “Istine i laži” korespondira sa tim koliko su nam u životu dešavanja iskrena, a koliko nisu. Zanimljiv je i način na koji se u seriji ostavljaju mogućnosti da se neka situacija razreši i da publika sama zaključi određene stvari. To je veliki plus.

Koliko će serija trajati?

- Nije na meni da to kažem, ali vidim da je dosta gledana, i mogu da otkrijem da ćemo još uživati u brojnim dogodovštinama i zapletima. Meni je mnogo drago što radim s mladima, to su klinci koji još nisu ni završili fakultet, došli su iz škole a već glume. I veoma su skromni, posvećeni i svesni onoga što rade. Niko se ne pravi važan i vrlo su dobri glumci. Meni se zaista sviđaju ta deca. Ona predstavljaju budućnost i ja ih maksimalno podržavam.

U seriji ste i deda. Jeste li spremni za tu ulogu u privatnom životu?

- Jesam. Spreman sam za sve uloge u životu, to nije nikakav problem. Ona dede ide u skladu sa godinama. Čovek se ostvaruje i profesionalno i biološki, to je logičan redosled.

Hoće li se uskoro nešto desiti na tom planu?

- To ne znam.

Ne insistirate na tome?

- Ne bavim se time. To nije moja stvar. To je stvar mojih kćerki.

Nekad snimate po ceo dan, koliko imate vremena da se odmorite, vodite li računa o svom zdravlju?

- Nikad se nisam time preterano bavio. Dosta dugo radim, pa ne umem ni da odvojim šta je posao, a šta život. Nemam nikakve specijalne zahteve, moja deca porasla, mi živimo normalan život.

Vežbate li? Nekad ste često išli u kuglanu?

- Slabo vežbam. Kuglanje je bilo moj hobi, nisam se tome ozbiljno posvećivao. Kao mlad sam bio aktivan, bavio sam se gimnastikom, i još uvek sam prilično pokretan. Ne razumem one koji čim uđu u vodu počnu da skaču i mašu rukama. Šta vam je, ljudi, bre, stanite malo. Tako isto i ovi što bi sve vreme da trče. Aman, usporite, može sasvim lepo i da se hoda. Pretpostavljam da je bitno da čovek u fiziološkom smislu izbalansira sebe, da ne stvori neki problem sa telom koji bi mu se odrazio na zdravlje, ali moram priznati da ja o tome ne razmišljam mnogo. Niti imam ikakvu ideju šta bi to bilo zdrava ishrana. Meni kćerke kažu šta smem da jedem, nešto mi i zabrane.

Da li je bar ukusno to što vam preporuče?

- Ne znam. Verujte, nemam ništa omiljeno, niti mi je ukus izgrađen. To je slučaj sa gurmanima, a ja jedem sve. Tako da mi je potpuno svejedno.

Vozite li motocikl u pauzama?

- Non-stop. Jedino ne mogu da ga vozim kad je sneg.

Koji je bio vaš motiv da uđete u politiku?

- To što znam da sam u potpunosti u pravu, jer u vreme kad nije bilo bitno nisam se ni opredeljivao. Važno je da se okrenemo ka budućnosti i zato sam potpuno miran zbog takvih odluka.

Maja Gašić

Autor