Humani Džek i Rouz: Kejt Vinslet i Leonardo Dikaprio spasili život nepoznatoj ženi

Autor: Svetlana Stojaković

06.02.2018 22:58

Foto:

Foto:Britanska glumica Kejt Vinslet otkrila je da su se ona njen partner iz filma "Titanik" Leonardo Dikaprio udužili kako bi spasili život potpuno nepoznatoj ženi.

Gostujući u emisiji "This Morning", televizije Aj-Ti-Vi, Vinsletova je ispričala da ju je borba njene majke sa rakom jajanika inspirisala da pomogne 28-godišnjoj Džemi Natal, kojoj je dijagnostifikovano isto to oboljenje, neposredno pošto je rodila ćerku.

Lepota nema cenu: Evo na šta Leonardo Dikaprio troši čitavo bogatstvo

Bolesnoj ženi je, nešto kasnije, otkriveno i nekoliko tumora na mozgu. Doktori su Džemi dali između šest i 12 meseci života. Kada su čuli njenu priču, Leo i Kejt su odlučili da sakupe novac i da, anonimno, pošalju Džemu na lečenje u Nemačku.

-Uspelo je. Sakupili smo novac i tretman je uspeo. Mislim da je to glavna poruka svega: Ima nade čak i kada je prognoza toliko katastrofalna. Moja majka je bila u veoma lošem stanju. Verujem da bila neverotano ponosna na mene zbog toga što smo uradili za jednu drugu mlađu mamu - rekla je Kejt, prenosi nme.com.

Kada je oduševljeno pozvala Lea da mu saopšti da je sakupljeno skoro 200.000 funti (225.000 evra), upitala ga je da li bi mogli zajedno da organizuju humantarni događaj. On je odgovorio:

-Hajde da uradimo nešto još bolje. Hajde sa mnom u San Trope. Planiram prikupljanje novca preko 'Fondacije Leonardo Dikaprio'. Organizovaćemo 'Večeru sa Džekom i Rouz'.

I "Džek i Rouz" su za samo jedno veče uspeli da sakupe 1,35 miliona dolara. Uz ranije prikupljenu sumu, bilo je i više nego dovoljno novca da se plati tretman i oporavak Džeme Natal. Ostatak novca Dikaprio je iskoristio za pokretanje nove fondacije namenjene pomoći obolelima od raka.

Kejt Vinslet: Vaga je veliki neprijatelj svake žene

-Mnogo toga dobrog je proisteklo iz ovoga. Džema je živa. Ona je prelepa. I oslobođena je od raka. To je zaista neverovatno. Osećam se tako blagoslovenom što sam mogla da pomognem - rekla je Kejt.

Nakon što je glumica otkrila svoju ulogu u njenom ozdravljenju, oglasila se i Džema Natal:

-Samo hoću da kažem da sam veoma zahvalna vama koji ste naporno radili kako bih ja mogla da dobijem tretman koji mi je bio neophodan. Spasli ste mi život i ja hoću da se to zna - navodi b92.