Vivijen Vestvud u novoj "Gloriji": Žensko lice modnog panka

Autor:

10.02.2018 10:16

Foto:

Foto:



Britanska dizajnerka, koja je karijeru počela šijući odeću za Sex Pistolse, i sa 77 godina pršti energijom: priprema nove kolekcije i neumorno se bori za zaštitu prirode, a nedavno je o njoj snimljen i dokumentarac ‘Punk, Icon, Activist’, prikazan na festivalu Sandens

Više birajte, manje kupujte i pazite da to bude kvalitetno i trajno. Zapamtite: nosite impresivnu odeću i život će vam biti zanimljiviji - tvrdi Vivijen Vestvud (77), o kojoj je nedavno snimljen dokumentarac “Punk, Icon, Activist” (Pankerka, ikona, aktivistkinja), upravo prikazan na filmskom festivalu Sandens. Iako je film naišao na podeljene kritike - neki ga smatraju tek površnom odom njenoj kreativnosti, a drugi ga ocenjuju manjkavim jer se uopšte ne bavi njenim delovanjem izvan sveta mode - publicitet nije izostao.

Nije ni čudo: slavna kreatorka ne pokazuje ni najmanje znakove posustajanja; na pragu osme decenije puna je života, planova i optimizma i pršti energijom na kojoj bi joj mogli pozavideti i mnogo mlađi. Osim bavljenja modom - od ranih sedamdesetih godina prošlog veka - bori se i za zaštitu prirode i ljudskih prava i vatreni je kritičar prekomerne potrošnje vode, posebno u proizvodnji mesa.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 5. februara”!