Milica Dabović: Stefan je anđeoska beba, on je moja snaga, moj život, moje sve

Autor:

10.02.2018 21:13

Foto:

Foto:



Pošto je odlučila da sama brine o sinu Stefanu, koji će nositi njeno prezime, srpska sportska junakinja planira da se vrati košarci i mašta da ponovo obuče dres nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu 2019. u Beogradu

Ako je verovati izreci da konac delo krasi, 2017. košarkašica Milica Dabović (35) pamtiće po najlepšem događaju u životu svake žene, rođenju deteta. U ulozi mlade mame snašla se odmah.

Ispovest Milice Dabović: Sve se dešava s razlogom i svi učimo iz svojih grešaka

- Stefan je anđeoska beba koja ne zna da plače i lepo spava. Otkako sam postala mama daleko više vremena provodim kod kuće, ali to mi ne smeta jer znam pored koga sam i zbog koga sam tu. Uživam dok gledam moje dete. Moji dani počinju i završavaju se sa osmehom.

Kako je porođaj protekao idealno, istog trenutka kad je njen naslednik došao na svet mogla je da ga zagrli i uživa u nezaboravnom prvom kontaktu.

- Sigurna sam da će vam sve majke reći da se prvi susret sa bebom ne može opisati rečima. I zaista je tako. Pre nego sam zagrlila Stefana bilo mi je važno samo da je zdrav. Posle prve razmene nežnosti uzela sam telefon i javila porodici radosnu vest, jer niko sem mame nije znao gde sam. Moja rođena sestra Ana je bila presrećna kad je videla sestrićevu fotografiju dva sata pre nego što je trebalo da izađe na teren da odigra veoma važan meč za svoj klub. Ta utakmica se morala dobiti, i tako je i bilo.

BAKE ZNAJU KAKO

Novopečena mama se na vreme pobrinula da spremna dočeka prvenca. Izabrala mu je ime, uredila sobu i popunila je svime što je potrebno tek rođenoj bebi.

- Sve je bilo unapred pripremljeno za Stefanov dolazak. Nisam želela da kasnije razmišljam o tome. Mnogo stvari sam dobila od porodice i prijatelja. Oni su uvek uz mene, bez obzira na to da li su u mom životu u određenom ternutku lepe ili ružne okolnosti. Od početka sve oko Stefana radim ja. Moja mama ga čuva kada treba da izađem napolje, i to obično kratko traje. Ona se trudi da svaki dan imam spremljen ručak, što mi je sada bitno. Daje mi savete koje rado prihvatam i uz nju je sve lakše.

Pošto njen postporođajni period teče u najboljem redu, Milica je puna elana i planira da ponovo igra za reprezentaciju Srbije, od koje se oprostila pre godinu i po.

- Osećam se fenomenalno. Spremna sam za skori povratak na teren. Nastavljam da radim u svom košarkaškom kampu za decu, koji će se ove godine održati na Tari od 4. do 13. avgusta. Iskreno, nadam se da će me selektorka reprezentacije Srbije Marina Maljković pozvati u nacionalni tim za Evropsko prvenstvo 2019, koje će se igrati u našoj zemlji.

Milica je pred sam porođaj donela hrabru odluku da sinu da svoje prezime i da ga sama podiže, a sada kada je beba tu ne plaši se odgovornosti i veruje da je tako najbolje.

- Ne plašim se ničega. Snagu imam i shvatam da se ništa na ovome svetu ne dešava bez nekog razloga. Zbog nekih odluka se kajemo, ali postoje i one zbog kojih smo srećni. Moje dete je moja snaga, moj osmeh, moja sreća, moja radost, moja ljubav, moj život i moje sve. Ne razmišljam o sutra. Želim da živim punim plućima i gledam sina kako odrasta uz mene - ističe Milica i dodaje da ne namerava da brani Stefanovom ocu da viđa svoje dete.