U novom broju "Glorije": Odlazak Nebojše Glogovca - Zbogom, maestro

Autor:

12.02.2018 10:38

Foto:

Foto:



Slavni srpski glumac preminuo je u 49. godini života ostavljajući iza sebe troje dece, sinove Miloša i Gavrila i kćerku Sunčicu, i blistavu karijeru bez ijedne mrlje

Čuveni srpski glumac Nebojša Glogovac preminuo je u Beogradu u 49. godini života posle kraće bolesti. Iza sebe je ostavio troje dece, sinove Miloša i Gavrila iz braka sa slikarkom Minom Glogovac i kćerku Sunčicu iz braka sa instruktorkom joge Milicom Šćepanović.

Rođen je 30. avgusta 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i krojačice Milene Glogovac. Sedamdesetih su se iz Trebinja preselili u Opovo, a zatim u Pančevo, gde je Nebojša završio osnovnu školu i gimnaziju. Potom je krenuo na studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, ali ih je napustio na drugoj godini i na nagovor Milenka Zablaćanskog, koji ga je upoznao u amaterskoj pozorišnoj trupi u Pančevu, upisao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

- Vuklo me je pozorište. Pokojni Milenko Zablaćanski me je nagovorio da pokušam. Meni nije bilo toliko važno da upisujem akademiju i da se glumom bavim ceo život. Bio sam zadovoljan što se njome bavim u amaterskom pozorištu u Pančevu. Milenko me je startovao i ajde, ajde, ajde, ohrabrio me da pokušam. On me je spremio za prijemni.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 12. februara”!