Dragana Dabović, ponosna mama: Zbog Bjanke sam postala bolja

Autor:

15.02.2018 20:49

Foto:

Foto:



Materinstvo je pozitivno uticalo na mladu glumicu, koja je rođenjem kćerke postala plemenitija, odgovornija i spokojnija

Glumica Dragana Dabović (31) petnaestomesečnu kćerku Bjanku, koju je dobila sa mužem Veselinom Čukvasom, doživljava kao blagoslov i božji dar. Zvezda popularnog serijala “Vojna akademija” tvrdi da je dete ojačalo njen brak, pa su suprug i ona postali spokojniji.

- Bjankinim dolaskom smo uplovili u drugu životnu fazu, definitivno smo izašli iz tinejdžerske, pošto tinejdžer možeš da budeš i sa 25 pa i duže, zapravo sve do trenutka dok ne postaneš roditelj - smatra Dragana i dodaje: - Činjenica da živiš za još jedno malo biće oplemenjuje te i čini boljom osobom.

Kako spada u malobrojnu grupu novopečenih mama koje ne tvrde da je njihovo dete najbolje, posebno i talentovano za sve i svašta, glumica ima veoma realan odnos prema svojoj naslednici. Za sada može da proceni da će Bjanka biti levoruka.

Dragana Dabović: Mama i ćerka u novogodišnjoj bajci (foto)

- Kao i svako drugo dete veoma je radoznala. Pitala bih se da li je sve u redu da nije takva. Voli decu i druženje, muziku. Nagoveštava nam svojim postupcima da ima čvrst karakter. Ukoliko odluči da nešto ne želi, trudiće se iz sve snage da nametne svoju volju.

Tata Veselin uključen je u Bjankino odgajanje od prvog momenta, a Dragana priznaje da prvih dana po dolasku kući iz porodilišta nije smela da je kupa.

- Bilo me je strah da mi onako mala i krhka ne ispadne, a kad bi je Veselin uzeo u svoje moćne i jake ruke, bila sam potpuno spokojna, znala sam da ništa loše ne može da joj se desi. Po našem dolasku iz porodilišta prvi ju je i povio u švedske pelene. Sve je hteo da nauči i baš mi je dragocena njegova pomoć. Otkako je počela da uzima čvrstu hranu, kuva joj ako ja ne stignem. Pošto radi do pet, čim se vrati kući posvećuje joj punu pažnju. I Bjanka njega obožava, to je posebna ljubav, kao što je ona između mog oca i mene.

Dragana Dabović i Ivan Mihailović: Ljubav u seriji, ljubav u privatnom životu

S obzirom na to da njihove porodice žive u Herceg Novom, često odlaze u Bokokotorski zaliv.

Dragana Dabović Čukvas: Trudnica je žena sa dva srca, dve duše

- Na putovanjima Bjanka ne pravi nikakve probleme, a u avionu se potpuno odomaćila, sve joj je poznato kao i u automobilu. Čim imamo nekoliko slobodnih dana, uputimo se u Herceg Novi, pošto mi tata Dragan i sestre Ivana i Maja mnogo nedostaju, a najviše sestrina deca Ines, Srđan i Bela, sa kojima Bjanka najlepše raste. Šta god da je učim, upija mnogo sporije nego kad joj to isto pokazuju brat i sestre. Odrasla sam u gužvi i naučila sam na to, kod nas je ručak za osam, devet ili deset osoba bio svakodnevica. Ovde nas je troje, ili samo nas dve, što mi je vrlo neobično. Malo nas je u odnosu na to na koliko sam ljudi navikla da me okružuje. Ranije mi je Herceg Novi bio samo dom, a sad ga gledam i kao dom i kao odmor, dok Beograd poslednjih godina doživljavam kao dom - kaže Dragana.