Ana Radonjić "broji sitno": Slatko iščekivanje devojčice

Autor:

22.02.2018 20:00

Foto:

Foto:



Dok sa koferom čeka odlazak u porodilište, pevačica grupe Zemlje gruva utvrđuje gradivo koje je savladala u prethodnih devet meseci tokom kojih je išla na predavanja o majčinstvu 

Iako je zbog trudnoće zapostavila nastupe sa svojom grupom Zemlja gruva, pevačica Ana Radonjić (36), poznata kao Zoe Kida, ne ponaša se kao da je u drugom stanju. Aktivno radi na svom modnom brendu “Petlja”, a sa suprugom Predragom Radonjićem nedavno je počela da vodi emisiju o kuvanju “Food Lovers”.

Zoe Kida o borbi sa viškom kilograma: Taj ponedeljak nikako da svane

- Trenutno odbrojavam dane do odlaska u porodilište. Termin za porođaj je 25. februara. U međuvremenu pohađam časove škole roditeljstva, idem na vežbe za trudnice, sređujem kuću, naručujem stvarčice za bebu i pokušavam da spavam, što mi ide najteže od svega. Svi mi savetuju da se sada što više naspavam jer me uskoro očekuje nesanica. Ali uzbuđenje je preveliko pa ne uspevam.

Da li je trudnoća zaista “drugo” stanje?

- Mene je trudnoća prijatno iznenadila i stvarno dobro podnosim sve promene koje su se desile. Imala sam sreću da nisam iskusila tipične trudničke mučnine, tako da sam nastavila da živim potpuno normalno, da se krećem, radim i budem aktivna. Nisam jedino htela da rizikujem sa javnim nastupima i koncertima, zbog čega sam napravila pauzu sa Zemljom gruva. Divan je osećaj kada osetite pokrete svoje bebe i stvorite odnos sa bićem koje nosite u sebi. To je čarobno i neopisivo. Jedino što me nervira jeste što sam sada u devetom mesecu tromija i teža, što sam usporena, ali to je nešto što će brzo proći. Zaista sam uživala ovih devet meseci, hormoni su odradili svoje pa sam bila super raspoložena.

Kako se pripremate za dolazak bebe?

- Štreberka sam, tako da sam završila sve što sam mogla da pročitam, naučim, odslušam. Sada ponavljam gradivo. Znam da će mi to biti smešno kroz nekoliko meseci i da je nemoguće pripremiti se za dolazak bebe, ali lakše mi je kada sam obaveštena o stvarima koje me čekaju.

Jeste li saznali pol deteta i smislili ime?

- Dobićemo devojčicu, ali još se nismo odlučili kako će se zvati, čekamo da je vidimo i da se onda desi inspiracija. Veoma sam srećna što ću biti mama ženskog deteta, to sam priželjkivala. Ona će biti moja mala modna žrtva.

Puštate li joj već sada neku muziku i kako ona reaguje?

- Bebi puštamo svašta, od klasike, džeza, preko soula, fanka do hip hopa. Vrlo je aktivna, super se ponaša u klubu i prija joj kada đuskam. Videćemo da li će biti talentovana za muziku, ali svi izgledi su da hoće.

Kako je došlo do toga da pokrenete kulinarski šou sa svojim suprugom?

- Kontaktirala nas je produkcija Kitchen TV-a sa idejom da napravimo kuvarsku emisiju koja je malo drugačija. Oni su bili zaintrigirani činjenicom što je Peđa mesožder, a ja vegetarijanac, tako da se oko tog koncepta napravila forma našeg kulinarskog prvenca “Food Lovers”. Sve je vrlo spontano, nas dvoje se ponašamo kao kod kuće, nemamo napisan scenario, poenta je u prirodnosti i mislim da se to dopada gledaocima.

Објава коју дели Zoe Kida (@zoe_kida) дана 16. Јул 2017. у 10:23 PDT


Kad ste počeli da kuvate i možete li sebe da nazovete dobrom kuvaricom?

- Nedavno sam otkrila svoj kuvarski talenat tako što sam krenula da isprobavam recepte koje sam pronalazila na vegetarijanskim blogovima. To mi se mnogo dopalo jer je ranije za mene kuvanje bilo bauk i verovala sam da je mnogo komplikovanije nego što jeste. Specijalizovala sam se za testo, čorbe i variva za sada, ali ideja je da proširim svoje znanje i da se usavršim.

Jeste li promenili način ishrane u trudnoći?

- Jedem mnogo voća i povrća, zrnevlja i hrane bogate biljnim proteinima, kao i ribu, ali sam i dalje na vegetarijanskom režimu. To mi očigledno veoma prija jer mi je krvna slika zadovoljavajuća, a nisam se ni preterano ugojila. Bitno je slušati svoj organizam, piti dosta tečnosti i biti umeren u svemu.

Volite li da kuvate za druge i koje jelo najbrže i najlakše spremite?

- Najviše volim pite i čorbe. To pravim zavezanih očiju.

Ko bolje kuva, vi ili suprug?

- Peđa je iskusniji i zna više recepata. Razume se u začine. To je nešto čime želim da ovladam, jer su začini ti koji kuhinju podižu na pijedestal, kao i kvalitetne namirnice, naravno. Bitno je da u našoj kući uvek ima kuvane hrane, koja se brzo pripremi, bez stresa i nervoze. To je bila moja ideja: kad dođe beba, ja sam već izverzirana kuvarica i kuvanje dolazi kao vid opuštanja.

Maja Gašić

Autor