Milan Gurović: Košarka mi nije na prvom mestu u životu

Autor:

01.03.2018 16:20

Foto:

Foto:



Nekadašnji košarkaški reprezentativac priznaje da mu je sada na prvom mestu porodica, supruga Tanja i deca Dušan, Milica, Vukman i Dimitrije. 

Odustali ste od ideje da trenirate neki klub?

- Imam privatnu akademiju gde radim sa igračima od osam do 18 godina. To je ono što želim i čime hoću da se bavim, jer nije stresan posao. Biti trener seniorskog tima, posebno Zvezde ili Partizana, iziskuje dosta odricanja, moraš da budeš fokusiran 24 sata i da razmišljaš samo o tome, da daš maksimum. Nisam spreman na tako nešto, imam i porodicu, košarka mi nije na prvom mestu u životu.

Koliko je sport bitan za mlade?

- Veoma. Naravno, nikoga ne treba terati da trenira na silu, to je uvek kontraproduktivno. Deca koja to vole i žele imaju od toga benefit: sklonjeni su sa ulice i zahvaljujući sportu izrastaju u zdrave i prave osobe. Mnogo je gojazne dece koja ne mogu da naprave ni dva skleka, kolut napred ili nazad. U poslednjih 20 godina nisam video nijedno dete koje se popelo na drvo.

Zbog čega ste se odlučili da uđete u politiku?

- Vanstranački sam kandidat. Na taj korak sam se odlučio jer sam video da je u poslednje četiri godine dosta toga urađeno, a mene najviše interesuje sport. Otvorene su besplatne škole sporta, što je najbitnije, pošto mnogi roditelji ne mogu da priušte svojoj deci plivanje, treninge. Toga do sada nije bilo. Organizovano je i nekoliko značajnih sportskih manifestacija, evropska prvenstva u vaterpolu, futsalu, a kruna toga biće Fajnal for u maju u ‘Štark areni’. Istanbul, London, Madrid, Barselona stalno pretenduju da budu domaćini finalnog turnira Evrolige, a Beograd ga je dobio. To dovoljno govori kakvo poštovanje imamo,  To me zanima i gura napred.