Staša Koprivica i Ivan Marinović: Rasprava na tviteru okončana svadbom

Autor:

09.03.2018 19:42

Foto:

Foto:



Pozorišna rediteljka i scenaristkinja udala se na intimnoj ceremoniji za Ivana Marinovića, autora filma ‘Igla ispod praga’, s kojim se upoznala preko tvitera na kome su žučno razmenjivali stavove

Staša Koprivica: Mala deca i sitne životinje su najbolja antistres terapija

Mladenci sa kumom Đorđom Čileom

Pozorišna rediteljka i scenaristkinja Staša Koprivica (33) udala se za crnogorskog reditelja i producenta Ivana Marinovića (33). Građansko venčanje obavljeno je u opštini Vračar, a tom činu prisustvovali su samo članovi najuže porodice mladenaca i kumovi. Staša je za kumu izabrala svoju dugogodišnju najbolju prijateljicu, spisateljicu i novinarku Anu Vučković-Denčić, dok je mladoženji kumovao mladi italijanski dizajner nakita Đorđo Čile.

Објава коју дели Staša Koprivica (@strasho) дана 12. Дец 2016. у 7:39 PST

Posle venčanja organizovan je svečani ručak. Tom prilikom kum je zabavljao prisutne izvođenjem najlepših italijanskih kancona. Mladinu haljinu i obuću dizajnirala je kostimografkinja i modna kreatorka Magdalena Klašnja.

Kum je sve zabavljao italijanskom kanconom

Ljubavna priča ovog mladog para počela je pre nekoliko godina preko tvitera, iako su mnogo pre toga mogli da se sretnu u Herceg Novom, gde su oboje proveli veći deo svojih života.

Staša je za kumu izabrala drugaricu Anu Vučković-Denčić

- Sve je počelo raspravama o terminima “lemba” i “tramuntana”. Čitav život smo proveli u Novom a da se nijednom nismo sreli pre prepiske na tviteru. Da to stavim u neki scenario, rekli bi mi da je neuverljivo - kaže Staša i dodaje da im ne smeta što se bave istom profesijom. - Nismo sujetni, nema rivaliteta, i pružamo jedno drugom bezrezervnu podršku. Doduše, on se bavi filmom, a ja pretežno pozorištem, možda je to olakšavajuća okolnost.

Staša Koprivica: Za mene je reč “budala” kompliment, a ne uvreda

ZAJEDNO U UMETNOST

Staša je rođena u Beogradu, Ivan u Kotoru, a njihovo prvo zajedničko umetničko delo je dugometražni igrani film “Igla ispod praga”. Ovaj Ivanov rediteljski prvenac rađen je leta 2015. u crnogorsko-srpskoj koprodukciji i bio je crnogorski kandidat za Oskara 2016. Staša je na njemu radila kao kasting menadžer, asistent režije i producent. Ovo ostvarenje premijerno je prikazano u Sarajevu 2016. na Film Festivalu, imalo je zapaženu turneju po svetu i osvojilo je mnoga značajna priznanja, između ostalih za scenario na Jerusalem Film Lab radionici (2014) i na Cinelink programu Sarajevo Film Festivala (2014), za najbolji film od strane publike u Kragujevcu na prvom Šumadijskom internacionalnom filmskom festivalu (2016), kao i međunarodne nagrade na Bosforus Film Festivalu u Istanbulu (2016) i na Festivalu u Urugvaju (2017). A njima dvoma je učvrstilo emocije koje su izrodile iskrenu i veliku ljubav.