Rada Radenović: Sin me pita kad ću se udati

Autor:

10.03.2018 20:57

Foto:

Foto:



Premda nije izgubila veru da će pronaći muškarca svog života, atraktivna voditeljka poslednjih meseci nije spremna za novu emotivnu vezu već je posvećena vaspitavanju osmogodišnjeg sina, poslu i sređivanju novog životnog prostora

Voditeljka Rada Radenović (38), koja se posle višegodišnje pauze emisijom “Rada sam” u punom sjaju vratila na male ekrane i još jednom pokazala zašto je jedno od naših najatraktivnijih TV lica, i privatno ima mnogo razloga da bude srećna. Nedavno je kupila svoj prvi stan, čemu se posebno obradovao njen osmogodišnji sin Petar jer će dobiti svoju sobu i u njoj veliki drveni krevet. Petar, kog je rodila u vezi sa biznismenom Dejanom Milićem, mamu stalno nagovara da se uda, a kad ga ona pita zašto bi išta menjali kad im je i ovako lepo, spremno odgovara: “Zato što je to normalno”.

Radmila-Rada Radenović: Nisam rob ni vage ni lonca

Upravo ste kupili svoj prvi stan?

- Nadam se da ćemo od septembra živeti na novoj adresi, konačno se završila potraga za našim idealnim budućim domom, u tom smislu sam rešila veliki deo problema. Jedino još ne mogu da opišem kakav je osećaj kad konačno više nisi podstanar, to ću moći tek kad se uselimo. Izabrala sam salonac, jer meni je samo to dom, ostalo su stanovi. Tako ću staviti tačku na višegodišnji podstanarski staž.

Hoće li Petar da bira nameštaj za svoju sobu?

- Stan je veliki, imaćemo oboje po sobu, plus jednu za goste. Naravno da će učestvovati u izboru nameštaja za svoj prostor. Kako on kaže, prvo će da kupi krevet, pa će onda sve ostalo da prilagođava. Voleo bi da on bude drevni, veliki, starinski.

Poverava li vam se sin o svemu?

- Naš odnos je super. Petar je otvoren, sa mnom pogotovu, nema problem sa istinom. I ja to cenim. U početku nisam imala razumevanja za taj njegov pokušaj da bude iskren, kažnjavala sam ga kad nešto skrivi. Ali, s vremenom sam naučila da to poštujem i da ga u tom smislu ne kažnjavam.

Da li vam je već pričao o simpatijama i kako ste mu objasnili šta je to ljubav?

- On je zaljubive prirode. Ne pričamo baš mnogo o muško-ženski odnosima s obzirom na to da on ima samo osam godina, tek je drugi razred osnovne škole, ali primećujem da već pokazuje interesovanje za suprotni pol. I to mi je simpatično. Pretpostavljam da će, kad te teme dođu na red, više pričati sa ocem. Obično kad kažem da ima simpatiju, Petar doda da ima devojku, uz komentar kako je moguće da to ne znam. I već zna šta je seks. Deca danas imaju pristup informacijama i više su obaveštena o svakoj oblasti u odnosu na mene i moje vršnjake kad smo bili u njihovim godinama. Sve im je potpuno jasno, i šta je ljubav, i šta je seks, i kako se rađaju bebe. To je usud sadašnjih generacija koje su prezatrpane raznim podacima. Petar zna i ko je predsednik Amerike, dok je mene u tom uzrastu interesovalo samo dokle može da se rastegne lastiš.

Uvek ističete da Petar ima i oca koji mu je maksimalna podrška. Kako to izgleda u situaciji kad otac i sin ne žive u istom gradu, jer Dejan je u Podgorici?

- Ceo zimski raspust Petar je proveo kod oca. I inače je za sve raspuste i duže praznike tamo, a dok nije pošao u školu, išao je i češće. Veoma je vezan za očevu porodicu, koja je velika i svi žive u komšiluku, pa on tamo uživa kao u malom Milić gradu, u apsolutnoj slobodi i ljubavi. Ima i brata i sestru po ocu, iz Dejanovog prvog braka. Nikoli je 19, a Nađi 15 godina, i obožavaju mlađeg brata, kao i on njih. I Dejan često dolazi ovde. Nas dvoje se, što se deteta tiče, dogovaramo o svemu, pa za sada Petar ne oseća nikakvu negativnu posledicu što Dejan i ja ne živimo u istoj državi.

Voditeljske tajne Rade Radenović: Gosti i publika se osvajaju šarmom

Pomislite li u nekim situacijama da je vama u stvari lakše nego ženama u braku, jer ste sam svoj gazda?

- Meni je zapravo teže pošto trenutno imam veću odgovornost. U datom trenutku ja odlučujem o sinu jer Dejan prosto fizički nije ovde. To znači da sam isključivo ja odgovorna za Petra kad je sa mnom, isto kao što je i Dejan kad je dete kod njega. Mi bismo mogli da imamo mnogo lošije odnose i manje razumevanja i da živimo u istom gradu, brojni su takvi primeri oko mene, gde su ljudi podelili starateljstvo i ne pronalaze zajednički jezik. Najvažnije mi je da funkcionišemo tako što težimo istom cilju, da tom detetu bude dobro.

Da ne pričamo o lošim brakovima koji opstaju samo zbog dece?

- Ja to ne znam jer nikad nisam bila u braku. Petar je dete iz veze, rođen je iz velike ljubavi i želje. Ne mogu ni da pretpostavim kako to izgleda da budeš u nečemu u čemu ne želiš da budeš. Ja to ne bih ni mogla, da budem u odnosu bilo koje vrste, prijateljskom na primer, koji me ne ispunjava. To je najgori momenat - da sam tu, a da ne želim da budem tu. Uvek kažem da jedino gore od usamljene žene jeste kad ona ima partnera a oseća se usamljenom. To je još lošija situacija nego kad nemaš nikog pored sebe. Ja se ne osećam usamljenom.

Kakav je vaš emotivni status trenutno?

- Srećna sam.

Srećno zaljubljena, srećno sama?

- Srećna.

Da li biste se udali?

- Ne.

Nikad?

- Ne. Da budem iskrena, niko me nije ni zaprosio do sada, pa nisam imala priliku da kažem ne, tako da je moj stav po pitanju braka pomalo nerealan. O tome više gotovo da i ne razmišljam, sad sam u četrdesetim godinama. Ali Petar me je pitao kad ćeš da se udaš, ja sam rekla što bih se udavala, baš nam je lepo ovako, a on je onda izjavio - zato što je to normalno, mama. To su neki momenti kad ne znaš šta da kažeš detetu. Ja imam celu teoriju o tome zašto se ne udajem, ali kako to objasniti osmogodišnjaku? Samo sam dodala da nam je ovako baš super kad smo sami.

A da li vas je pitao kad ćete mu roditi brata ili sestru?

- Prošao je tu fazu, ali sad više ne pita, već kaže da ima i brata i sestru, Nađu i Nikolu. Ranije je znao da traži brata i sestru od mene, ali više ne insistira na tome. Ali, o tom-potom, ne volim da kažem neću nikad, ali u ovom trenutku ne mogu da zamislim sebe kao mamu, “novu mamu” što bi on rekao.

Da li biste voleli da, ako opet budete drugom stanju, rodite devojčicu?

- Ne, volela bih da opet dobijem sina. Da Petar ima brata. Ali, nikad se ne zna.