Anja Alač u novoj "Gloriji": Snaga joge

Autor:

22.03.2018 10:22

Foto:

Foto:



Otkako je pre dve godine počela da praktikuje istočnjačku veštinu, dramska umetnica i stalna članica Beogradskog dramskog pozorišta ojačala je imunitet, postala srećnija i ima mnogo više energije

Dramska umetnica Anja Alač (29), stalna članica Beogradskog dramskog pozorišta, pre dve godine počela je redovno da vežba jogu i sada može da uradi stoj na glavi, a želja joj je da usavrši i druge, zahtevnije figure. Glumica, kćerka istaknutih dramskih umetnika Vesne Čipčić i Aleksandra Alača, od najranijeg detinjstva se bavi sportom. Osim perfektne figure, zahvaljujući različitim sistemima vežbi uspeva da stekne i dovoljno snage da ispuni sve profesionalne obaveze, kojih je mnogo s obzirom na to da igra u deset predstava. Ovih dana užurbano radi i na jedanaestoj, čija se premijera uskoro očekuje.

- Oduvek sam se bavila nekim sportom, najduže košarkom, koju sam trenirala šest godina. Fizička aktivnost je nešto što je neophodno mom organizmu kako bi optimalno funkcionisao. Pre dve godine, preko prijateljice koja je držala časove, upoznala sam se s hata jogom i počela da je praktikujem. Ova vrsta joge podrazumeva vežbe disanja i izvođenje određenih figura i pokreta. Dopalo mi se, shvatila sam da to prija mom telu, doprinosi boljem psihofizičkom stanju i povećanju elastičnosti mišića, i čini me srećnijom. Od tada se redovno, dva puta nedeljno po devedeset minuta, posvećujem ovoj lepoj drevnoj veštini.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 19. marta.

Maja Gašić

Autor