Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger: Luka neće biti teniser

Autor:

05.04.2018 20:00

Foto:

Foto:



Slavni par koji je dobio sina trenutno je zauzet poslovima oko bebe i razvrstavanjem brojnih poklona koji neprestano stižu, a mlada mama, koja je na porođaju zaplakala od sreće, zna šta ne želi da njeno dete postane kad odraste

Zidovi sobe okrečeni u svetloplavo, gomila plišanih meda i slončića i transparent “Dobro došao, dečače” dočekali su malog Luku i njegovu mamu Anu Ivanović (30) po dolasku kući iz porodilišta u Čikagu. Naravno, dobrodošlicu su poželeli i Anini roditelji, majka Dragana i otac Miroslav, njen brat Miloš, kao i Alfred i Monika Švajnštajger, roditelji Lukinog tate Bastijana (33), koji su hitno doputovali u američki velegrad.

Luka je brzo dobio i svoju prvu sliku na društvenim mrežama. Istina, na njoj je samo njegova ručica koja čvrsto drži mamin kažiprst, a vidi se i deo rukava svetloplave benkice.

Објава коју дели Ana Ivanovic (@anaivanovic) дана 21. Мар 2018. у 2:04 PDT

Godinama najlepša sportistkinja sveta, nekad svetski teniski reket broj jedan, porodila se u ekskluzivnoj bolnici u Čikagu 18. marta, a samo nekoliko sati kasnije Švajnštajger, koji je bio uz Anu u porodilištu, postavio je sliku “kako to vidi tata”: njegova šaka sa burmom na domalom prstu, Anina šaka na kojoj blista verenički prsten vredan 20.000 dolara (rad juvelirske firme Naveya&Sloane) i jedan par malih tabana koji proviruju ispod ćebenceta. Tu fotografiju u prva tri dana pogledalo je preko pola miliona ljudi (sportski rečeno: Bastijan je pobedio Anu, čiju sliku sa bebinom ručicom je prvog dana pogledalo nešto više od 120.000 ljudi).

Čestitke su odmah počele da pristižu iz celog sveta, kao i pokloni za Luku, pa je tako dom Ane i Bastijana, raskošni penthaus na 58. spratu oblakodera u Čikagu, pretrpan balonima, igračkama i stvarima za dete. Kuriri neprekidno donose nove, a stižu i gosti. Iz Beograda Anina kuma Miroslava Najdanovski, iz Nemačke Bastijanov stariji brat Tobijas. Mladoj mami ima ko da pomogne.

NEĆE BITI TENISER

Dan nakon porođaja novopečena majka otkrila je planove za svog sinčića:

- Ne bih volela da kad poraste bude teniser. Život tenisera je težak, jer vam ne dozvoljava normalno detinjstvo. Karijera je naporna i teška. Kad sam počinjala profesionalnu karijeru, majka je stalno putovala sa mnom, a otac je ostajao uz brata, pa je porodica bila razdvojena. Trudiću se da kao roditelj što više budem poput moje majke i oca - rekla je.

Објава коју дели Ana Ivanovic (@anaivanovic) дана 28. Мар 2018. у 9:21 PDT

A nešto ranije, u jednom intervjuu, Ana je izjavila kako bi želela da ima dvoje ili troje dece.

Iako se pre porođaja nagađalo da će sin slavnog para dobiti neko drugo ime (pominjao se Stefan), ipak su ga nazvali Luka. Osim u Srbiji, ovo ime, koje je grčkog porekla, izuzetno je popularno i u mnogim drugim evropskim zemljama. Na primer, u Austriji je u poslednjih 12 godina na prvom mestu, a u Nemačkoj je u samom vrhu liste najpopularnijih imena koja se daju sinovima.

Zbog Aninog porođaja Bastijan je propustio utakmicu svog fudbalskog kluba Čikago fajer protiv Minesote. Naravno, trener Veljko Paunović ga neće kazniti što je noć probdeo u bolnici uz suprugu. Švajnštajger ima ugovor sa ovim američkim klubom vredan 4,5 miliona dolara godišnje. Američki mediji procenjuju da je on u dosadašnjoj karijeri zaradio preko 80 miliona dolara. To je otprilike pet puta više od Ane Ivanović, koja je na turnirima zaradila 11 miliona dolara, i još oko 5,5 od marketinga.

Maja Gašić

Autor