Uroš Jovčić i Dženifer Martins: Ljubav se rodila u "Montevideu", a sad je na repertoaru "Svadbeni marš"

Autor: Svetlana Stojaković

09.04.2018 20:47

Foto:

Foto:Posle četiri godine veze srpski glumac i njegova španska koleginica počeli su da žive zajedno u Beogradu, a tokom vožnje po našoj prestonici traže zgodnu lokaciju na kojoj će se sledeće godine venčati

Otkako su pre nekoliko meseci počeli da žive zajedno, srpski glumac Uroš Jovčić (28) i njegova devojka, španska glumica Dženifer Martins (22), sve češće pričaju o ozvaničenju svoje četvorogodišnje emotivne veze. Mlada Špankinja se zbog ljubavi preselila u Beograd i vredno uči srpski jezik.

- Stalno se šalimo na temu venčanja, koje planiramo za sledeću godinu. Ljubavi ima, to je najvažnije - otkriva Uroš i nastavlja: - Kad god se vozimo po gradu, kažem Dženifer da bira lokaciju za venčanje. Pošto moje matično Pozorište “Boško Buha” zbog renoviranja predstave igra u UK “Vuk Karadžić”, često prolazimo pored hotela Metropol, koji joj se baš sviđa, pa kad mu se približavamo ona počne da zvižduće “Svadbeni marš”.

Dženifer se trudi da što bolje nauči naš jezik.

- Iako sve razumem dok ga slušam, ne usuđujem se da govorim srpski, posebno ne javno. Strah me je da ne pogrešim i stalno pričam u nominativu, jer još nisam savladala padeže, koji su, kao i cela srpska gramatika, baš teški. Sa Urošem, naravno, razgovaram i na srpskom.

Lepa Špankinja je osim u svog dečka zaljubljena i u Srbiju, a najviše joj se sviđaju priroda i ljudi.

- Iako sam godinama živela u Madridu, ne pamtim da sam videla življi grad od Beograda. On je zaista nešto posebno, što potvrđuju i moji prijatelji iz Španije koji su nam dolazili u goste. Kad stigneš u Beograd, on te nekako odmah zgrabi, teško mu je odoleti. Hrana je neverovatno ukusna, ali ipak do sada nisam probala da napravim neki od vaših specijaliteta - iskrena je Dženifer.

BANANA UMESTO HLEBA

Pošto je njena majka poreklom sa Kube, Urošu sprema tamošnju tradicionalnu hranu.

- Poslednjih meseci sam bio dosta zaposlen i prilično sam smršao, pa je Dženifer počela ozbiljno da kuva. Svakog dana priprema uglavnom španska i kubanska jela na bazi pirinča i pasulja, s belim mesom i bananom umesto hleba. Ti ukusi me fasciniraju, a njena mama nas ponekad obraduje paketom s omiljenim namirnicama, pa Džen od toga pravi obroke. Moram priznati da me je malo i razmazila, baš mi ugađa. Lepo je kad se posle celodnevnog snimanja vratiš kući i neko te sačeka s klopom - kaže Uroš.

Par se zaljubio 2011. tokom rada na filmu “Montevideo, bog te video”, da bi vezu otpočeo tri godine kasnije. Odoleli su raznim iskušenjima. Oboje tvrde da im je bilo teško kad su se viđali jednom u nekoliko meseci, ali, izdržali su. Uroš otkriva da je on muškarac koji više sluša razum nego srce i emocijama se prepušta tek kad je sasvim siguran, a svakodnevno se uverava da je Dženifer njegova srodna duša.

- Razumemo se, poštujemo i volimo, imamo iste poglede na svet i uživamo u sličnim stvarima. Kad mislim o budućnosti, uvek vidim nju pored sebe.

I dok Dženifer s nestrpljenjem očekuje ulogu u Srbiji, Uroš ima mnogo posla. Osim u pozorištu, gde blista u “Gospođi ministarki”, “Florentinskom šeširu”, “Bojama šteka” i mnogim dečjim predstavama, glumi u TV serijama “Komšije” i “Ubice mog oca”, gde tumači advokata.

- Kad su me pozvali na kasting, a i kad su mi saopštili da sam dobio ulogu, bio sam iznenađen i srećan. Bilo mi je zanimljivo da osim komičnih likova, koje uglavnom igram, dočaram i ozbiljnu dramsku rolu, da se malo pomerim iz klišea po kome me publika prepoznaje. Jedva čekam da krene emitovanje lutkarske serije za decu “Kukuriku šou”, u kojoj glumim naučnika Slavu Teslića, mladog, ludog i zbunjenog, koji sve hoće i želi. Vratio sam se u detinjstvo, eksperimentisao sam u laboratoriji, spremao napitke i razne bućkuriše. Mislim da će deca moći dosta toga da nauče - ubeđen je Uroš.