Sofija Milošević: Uživam u ljubavi sa Ademom

Autor:

14.04.2018 20:00

Foto:

Foto:



Pošto je u Italiji otpočela zajednički život sa fudbalerom Torina i reprezentativcem Srbije, dugonoga manekenka otkrila je čari malih rituala koji su njenu emotivnu vezu učinili još čvršćom

Kada se nedavno u Torinu uselila pod isti krov sa svojim dečkom, fudbalerom Torina i reprezentacije Srbije Ademom Ljajićem (27), jedna od naših najuspešnijih i najplaćenijih manekenki Sofija Milošević (28) počela je da otkriva čitav jedan novi svet. Njihova dvogodišnja veza dobila je dodatni kvalitet baziran na malim zajedničkim ritualima u kojima oboje beskrajno uživaju. Manekenka za koju je Tom Ford rekao da je jedna od najlepših devojaka ne krije da joj prija život sa zvezdom italijanskog fudbala.

Emotivno ste ispunjeni, imate stabilnu i dugu vezu. Kako ste se Adem i vi upoznali i otpočeli vezu?

- Kao i uvek u životu, koincidencija i sudbina su odigrale svoje. Spontano smo se dva puta sreli za kratko vreme na istom mestu. Primetila sam slatkog dečka u jednom gradskom restoranu, a on je bio taj koji je prvi poslao poruku. Kako i dolikuje. Ponekad slučajni i neplanirani susreti odrede godine koje slede a da toga niste svesni u tom trenutku.

Šta najviše volite i cenite kod njega?

- Pored njegovog karaktera koji mi neizmerno prija, Adem je našao formulu kako da mi teške trenutke učini podnošljivijim. To su oni životni momenti u kojima vam je bitno da imate nekog u koga se možete pouzdati. Svakako treba spomenuti i nebrojeno malih gestova koje je uradio i koji mnogo govore o njemu. On je neko na koga se mogu osloniti jer zna racionalno da sagleda situaciju, dok ja nekada preterano emotivno reagujem. Nije mu problem da istrpi moje hirove za kasnim sladoledom u Torinu, da me podseti na avionski let na koji sam zaboravila, da se odrekne svog kofera jer ja imam previše prtljaga ili da prećuti kad obučem njegovu novu jaknu koja mi se sviđa. Sve u svemu, uživam u vezi.

Imate li neke zajedničke rituale?

- Kada smo zajedno, imamo naše rituale. Obožavamo mali, tipični italijanski bar ispred stana gde živimo u Torinu. Tu pijemo kafu, čitamo štampu, Adem komentariše sportske rezultate sa barmenom, a ja pokušavam da odolim sladoledu. Posle idemo na ručak, šetamo prelepim Torinom, kupujemo stvari za kuću i “svađamo” se oko toga ko je zaboravio da uzme sastojke za salatu. Kada smo razdvojeni, čujemo se nekoliko puta dnevno, pokušavamo da se “uhvatimo” između vremenskih zona i lošeg wi-fi interneta.

Da li vam je teško da održavate vezu na daljinu ili ste već uigrani?

- Sve je stvar vežbe, kao u sportu. Naviknuti smo na ovaj moderan način života i to nas je naučilo da cenimo trenutke kada smo zajedno. Vreme koje provedemo zajedno pomaže nam da odgovorimo svim teškim profesionalnim obavezama.

Govorili ste da se još bojite braka i da ste premladi za njega. Jeste li u međuvremenu promenili mišljenje?

- Brak nije garant sreće ili dugovečnosti. Ta kruna emotivnog odnosa, nažalost, sve češće mnogima spada s glave. Naša veza i način života su previše nekonvencionalni da bismo se time opterećivali.

Kako ste proslavili 28. rođendan 18. marta? Ko su bile zvanice?

- Rođendan sam proslavila u restoranu sa dragim ljudima koje zbog stalnih putovanja nemam priliku da viđam često. Bili su tu prijatelji iz srednje škole, iz modnog sveta, poznati i manje poznati široj javnosti. Dobila sam zanimljivu tortu. Posle smo otišli u jedan noćni klub da se dobro zabavimo i sagorimo kalorije unesene preteranim količinama slatkiša.

Koji vam je najdraži poklon? Šta vam je Adem poklonio?

- Svi pokloni su dragi ako su od srca. Mene uvek iznenade sitnice i spoznaja da je neko mislio na mene birajući poklon. Od Adema sam dobila jednu intimnu stvar, tako da vam ne mogu otkriti o čemu je reč. Tim poklonom mi je pokazao koliko me zaista poznaje.

Šta ste sebi poželeli?

- Od mnoštva obaveza i organizacije rođendana nisam stigla da sebi nešto poželim. Mogla bih sad možda sa malim zakašnjenjem da poželim da više čitam, gledam dobre filmove, obiđem više istorijskih mesta, provedem više vremena sa dragim ljudima. Srećna sam na emotivnom i poslovnom planu, zdrava i zadovoljna, a to je najvažnije.

Maja Gašić

Autor