Aleksandra Radović: Zverka nije ulovljena

Autor:

16.04.2018 20:11

Foto:

Foto:Pop pevačica nastupala je u pet velikih gradova u Americi, u Njujorku je pevala u klubu koji drži čuveni glumac Kris Not, da bi kasnije, samo za svoju dušu, u Čikagu izvela numeru Arete Frenklin sa crnačkim orkestrom

Za vreme svoje američke turneje Aleksandra Radović (43) je nastupala u njujorškom klubu “The Cutting Room” čiji je suvlasnik slavni glumac Kris Not, nama najpoznatiji kao Zverka iz serije “Seks i grad”. Osim u Njujorku, naša pevačica je održala koncerte i u Majamiju, Skotsdejlu, Sent Luisu i Čikagu. Iz Amerike se vratila bogatija za mnoga poznanstva i iskustva saradnje s vrhunskim profesionalcima, i sa idejama koje je već počela da realizuje.

Aleksandra Radović: Ćerka me je potpuno promenila, vratila je iskrenost i toplinu u moj odnos sa ljudima

- Ovo je bila moja prva poseta Americi i drago mi je da sam uspela da izvedem turneju baš onako kako sam želela, da nisam otišla kao “one man show” izvođač, već sa svojim bendom s kojim uvek nastupam. Raduje me što je organizacija koja se tamo bavi zakazivanjem i pripremom naših koncerata odabrala predivne prostore. Bile su to fine pozorišne dovorane, koncertne sale i klubovi koji su na dobrom glasu kad su u pitanju svirke.

Jedan od klubova u kojima ste imali nastup, “The Cutting Room”, drži, pored ostalih, i glumac Kris Not, nama najpoznatiji kao Zverka iz serije “Seks i grad”. Da li ste možda bili u prilici da ga upoznate ili od zaposlenih čujete neke zanimljive stvari o njemu?

- To je prelep klub u kome smo se sjajno proveli. Ostvarili smo predivnu saradnju sa zaposlenima, koji su bili toliko divni i profesionalni da su nama muzičarima, naviknutim na svakakve uslove rada i ljude, došli kao melem na ranu. Nisam znala da ću nastupati u Krisovom klubu, i kad su mi to rekli, mislila sam da je u pitanju fora. Na kraju se ispostavilo da je on zaista suvlasnik. Nisam se raspitivala o njemu, a i Njujork nije čaršija. Not je toliko velika zvezda da ga je teško sresti tek tako u gradu. Tamo sam išla da pevam i drago mi je da sam uspela da napravim dobru atmosferu, odličan koncert. Publika je uživala.

U kojoj meri se koncert tamo, ali i u ostalim gradovima Amerike, razlikovao od dosadašnjih?

- Ako uopšte može da se poredi organizacija koncerata ovde i u Sjedinjenim Američkim Državama, rekla bih da je tamo sve na mnogo višem nivou. Zvuk je, što je nama najvažnije, na svakom nastupu bio perfektan, dok s time u Srbiji često imamo problema. Rad sa ljudima s neuporedivo više iskustva sa velikim nastupima bio mi je posebno značajan, i u tom smislu odande nosim najjače utiske.

Aleksandra Radović o vezama i ljubavi: Majka sam i to se jedino računa

Da li vam se dopao Njujork?

- Taj grad je mnogo radio na svom marketingu. Predstava koju mi imamo o njemu zasniva se na filmovima i serijama koje gledamo, a sve to širi pozitivnu sliku o ogromnom gradu gde je zabava na svakom koraku. U tom smislu, pošto sam očekivala bleštavilo svetala velegrada, raskoš, sjaj i glamur, pa onda čistoću i uređenost, Njujork nije bio ono što sam zamišljala. On je mešavina svega i svačega. Prenaseljen je, što se može osetiti i danu i noću, on sve vreme vri, zaista je grad koji nikad ne spava. Za razliku od njega, Čikago me je “kupio”. Mislila sam da je to prizeman grad koji nema neki kulturni sadržaj, a susrela se sa čistim evropskim duhom na američkim ulicama, jednim pitomim, uređenim i prelepim mestom.

U Čikagu ste nastupali u čuvenom klubu “Kingstone Mines”. Kako je došlo do toga?

- Taj čikaški klub je poznat kao kuća bluza i u njemu su nastupala velika muzička imena. Njegova vlasnica ima više od osamdeset godina i svako veče je tamo. To je preslatka ženica koja sve vreme stoji ispred stejdža, gricka semenke i uživa. “Kingstone Mines” je za mene pravo otkriće, kao da se preda mnom otvorio čitav jedan novi svet i pružio mi kompletno drugačiji doživjaj. Osim nas, tamo je nastupao i bend Majka Vilera, i kada im je neko od naših ljudi rekao da dolazimo iz Srbije, oni su nas pozvali da zajedno odsviramo nešto. Otpevala sam “Ain’t No Sunshine” Bila Vidersa i “Chain of Fools” Arete Frenklin.

Koliko vam je boravak u Americi značajan kao muzičaru?

- Amerika je raj za nas muzičare jer se na svakom koraku nešto dešava. Svuda su džez i bluz klubovi, dobra mesta gde se sviraju fank i soul. Upoznala sam dosta njihovih izvođača i ostvarila kontakte koji će mi možda pomoći da realizujem neke stvari vezane za školu pevanja koju držim.

Po povratku iz Amerike vratili ste se i predavanjima u svojoj školi. Jeste li započeli rad na novom albumu i šta publika uskoro može da očekuje od vas?

- Prvo slede nastupi širom Srbije i regiona, sve do leta. Planiramo da posetimo Užice, Valjevo, Skoplje, možda i Zagreb. Pripremam novi album koji bi trebalo da bude završen do jeseni, a onda i da izađe krajem godine. Što se škole pevanja tiče, tamo sam vrlo aktivna. Ona radi već 12 godina i trenutno spremamo nešto novo, jedan “cover” u a capella verziji. Trudim se da deci prenesem što više svojih muzičkih iskustava, a iskustva koja donosim iz Amerike sigurno će uticati i na moj pedagoški rad.

Pohađa li vaša kćerka školu pevanja i da li je talentovana na mamu?

- Ona je još mala da bih o tome razmišljala.