Olivera Katarina: Zvezda se vraća kući

Autor:

18.04.2018 14:45

Foto:

Foto:



Glumačka i pevačka diva beskrajno se raduje koncertu zakazanom za 11. maj u Kombank dvorani, nekadašnjem Domu sindikata, gde je pre skoro šest decenija ostvarila svoje prve velike uspehe

Možda bi neko drugi u njenim godinama brinuo da ga glas ne izda, ali legendarna Olivera Katarina (78) nema taj problem i sa radošću odbrojava dane do dugo željenog koncerta. Tog 11. maja nastupiće u Kombank dvorani, nekadašnjem Domu sindikata, gde je prvi put i zapevala pre gotovo šest decenija. Iako nikad nije mnogo marila za nametnuta pravila, ličnim primerom potvrđuje ono nepisano: jednom diva, uvek diva. Zato ni posle desetogodišnje pauze uopšte nema tremu da li će na bini izgledati savršeno.

- Šokiralo me je kad su mi na kasi u Domu sindikata rekli da žene traže da budu u prvom redu kako bi videle koje cipele ću nositi. Zamalo se nisam onesvestila. Nisam mogla da verujem da je to toliko važno. Kad je već tako, možete da im otkrijete da imam nekoliko pari sandala koje sam kupovala na vrhuncu slave, davnih šezdesetih godina prošlog veka, a koje sam uspela da sačuvam od vremena, besparice pa i sebe same. Odnosno, nisam ih poklonila dragim devojčicama. Tako da ću se verovatno pojaviti u zlatnim cipelama s platformom u kojima sam bila kad sam dobila Zlatni pečat u Jugoslovenskoj kinoteci.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 16. aprila!

Maja Gašić

Autor