Ivana Maksimović Anđušić: Vreme je za bebu

Autor:

19.04.2018 20:00

Foto:

Foto:



Posle šestomesečne pauze zgodna strelkinja, osvajačica srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu, vratila se omiljenom sportu uz jasnu poruku da će napustiti vatrenu liniju čim zatrudni, a nada se da bi se to moglo dogoditi u junu, kad sa suprugom Danilom Anđušićem slavi treću godišnjicu braka

Mnogi su pomislili da se strelkinja Ivana Maksimović Anđušić (26) povukla iz sporta zato što je trudna. Proširenje porodice jeste prioritet ovoj lepoj crnki, baš kao i njenom suprugu, košarkašu ruskog Uniksa Danilu Anđušiću (26), sa kojim će u junu proslaviti treću godišnjicu braka, ali beba nije bila razlog njenog polugodišnjeg odsustva sa takmičenja. Ipak, kako iskreno kaže, ukoliko u međuvremenu ostane u drugom stanju, bez razmišljanja će sve drugo ostaviti po strani.

- Neke stvari ne možete da predvidite, mada sam u životu, pre ili kasnije, dobila šta god sam poželela. Danilo i ja bebu čekamo malo duže nego što smo planirali, iako nam je roditeljstvo prioritet. Opet, svesni smo da će se to desiti kad bude trebalo i ne brinemo - kaže osvajačica srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

Jednom od najskladnijih sportskih parova kod nas dobijanje potomstva je na prvom mestu, a Ivana je spremna da zbog trudnoće i materinstva pauzira u streljaštvu.

- Streljaštvo je moja velika ljubav i njemu sam bila u potpunosti posvećena. Zbog Olimpijade u Riju svesno smo prolongirali proširenje porodice. U međuvremenu, promenili su nam se prioriteti, sada nam je beba na prvom mestu. Mislim da je pravo vreme da postanem mama. Pritom, nisam nikad bila od onih koji bi zbog karijere žrtvovali porodicu.

PSIHIČKI NESPREMNA

Čak i ako joj se desi da u drugom stanju ostane usred nekog važnog takmičenja, neće se dvoumiti šta da radi.

 

- Sigurno bih bila tužna što moram da se odreknem streljaštva, ali učiniću to. Jer, sada znam šta mi je na prvom mestu. Uostalom, misliću da odlazim na neku malo dužu pauzu.

Nešto slično Ivana je uradila prošlog avgusta, jer je posle nastupa u Riju 2016. osetila potrebu da se odmori.

- Iako sam to već tada poželela, ta moja želja se odlagala, da bi se definitivno realizovala nakon Evropskog prvenstva prošle godine u avgustu. Jednostavno, osećala sam zasićenje i pad motivacije. Nisam mogla više sebe da dajem koliko sam to činila pre i koliko je to potrebno. Propustila sam Evropsko prvenstvo vazdušnom puškom u februaru, pošto psihički nisam bila spremna da se upustim u pripreme. Tešila sam se da svake godine imamo to takmičenje i da su neke mlađe devojke dobile priliku da se pokažu.

Prvakinja Srbije u streljaštvu pauzu je iskoristila na najlepši mogući način: posvetila se suprugu koji igra košarku u ruskom Uniksu u Kazanju.

- Pratila sam njegove utakmice i trudila se da mu budem podrška. Sve se sklopilo kako je trebalo.

Pošto u junu slave treću godišnjicu braka, a Danilo voli da je iznenadi putovanjem na neku egzotičnu destinaciju, očekuje da će to i ovaj put učiniti.

- Leto je vreme kad smo oboje manje-više slobodni, pa možemo da organizujemo duže putovanje. Oboje uživamo kad zajedno odemo na neko lepo mesto.

Maja Gašić

Autor