Stefan Milenković o planovima za potomstvo: Deca će doći u pravom trenutku

Autor:

28.04.2018 17:02

Foto:

Foto:



Violinista Stefan Milenković (41) zaljubljen je u muziku još od malih nogu. Važio je za čudo od deteta, a svoj talent već dugi niz godina predstavlja ljubiteljima muzike širom sveta. Pre nekoliko meseci dobio je na korišćenje vrednu violinu Guadagnini iz 1783. godine, posle čega mu je porastao motiv da još intenzivnije svira i vežba. Stefan je zaljubljen i u svoju suprugu, gitaristkinju Goricu Grozdanić, koja je njegovo srce ukrala pre skoro osam godina, od kojih četiri uživaju u skladnom braku. Jedno drugom pružaju podršku, pa tako česta putovanja i turneje na koje Stefan odlazi ne predstavljaju nikakvu prepreku za njihov odnos.

Stefan Milenković: Iznenađenje za rođendan

U supruzi Gorici pronašli ste svoju srodnu dušu. Da li vam je teško da održavate skladan odnos s obzirom na česta putovanja?

- Imam sreću da Gorica potpuno razume moj režim i neobičan ritam života, i ne samo što ga podržava već mi i angažovano pomaže u mnogim aspektima koji su deo aktivne karijere u muzičkom svetu danas.

Četiri godine ste u braku. Kako biste opisali taj period?

- Sveukupno, računajući vezu i brak, zajedno smo skoro osam godina. Vreme provedeno s Goricom mogu da opišem kao divnih osam godina zajedničkog života.

Imate li momente da zajedno svirate kada ste kod kuće? Ili možda svirate jedno drugom?

- Pošto najviše vežbam kod kuće, onda je Gorica, htela to ili ne, konstanto izložena mom sviranju. Kada ste profesionalni muzičar i kada je muzika deo svakog vašeg dana, onda ona postaje sastavni deo života i prosto je stalno u vazduhu.

U prethodnom razgovoru za Gloriju rekli ste da niste bili spremni za roditeljsku ulogu. Smatrate li da je sada došao trenutak da postanete otac?

- Većina stvari u mom životu se desila upravo u trenutku kada je trebalo da se desi, tako da znam da je i pitanje stvaranja porodice, u smislu potomstva, nešto što će se manifestovati u pravom trenutku.

Postoji li kod vas određena doza straha, odnosno strepnje da se zbog karijere, čestih nastupa i obaveza ipak nećete ostvariti kao otac?

- Ja sam takva osoba da ne radim ništa polovično i sigurno se ne bih upuštao u roditeljstvo ako ne bih mogao da pružim dovoljno vremena deci.

Maja Gašić

Autor