Kejt Midlton i princ Vilijam: I beba i majka rekorderi

Autor:

30.04.2018 21:00

Foto:

Foto:Dok je novorođeni dečkić Luj mirno spavao umotan u belo ćebence, mama je blistala na štiklama, našminkana i doterana, iako je samo nekoliko sati ranije rodila najtežu kraljevsku bebu u Britaniji u poslednjih sto godina

Dugo i željno očekivana kraljevska beba, sin britanskog princa Vilijama i Kejt Midlton, u danu rođenja nije izazvala ni približno pažnju kao mama. Kejt je bila predmet brojnih analiza, a i ona se pobrinula da ponudi obilje materijala za to. Samo osam sati nakon porođaja pojavila se na vratima bolnice Sent Meri sa bebom u naručju, i na - štiklama.

Posle petočasovnog porođaja, i ostatka dana provedenog u bolnici, bila je nasmejana, sjajno našminkana, u jarkocrvenoj haljini kreatorke Dženi Pekam. Uz nju je bio ponosni otac koji je novorođenog princa, umotanog u belo ćebence brenda G. H. Hurt&Son, nosio u nosiljci, a u bolnici je ostalo dvadesetak lekara, babica, stilista i šminkera koji su se ceo dan brinuli o porodilji. U britanskim medijima sutradan je osvanulo da Kejt uspeva da bude tako sveža i vitalna samo nekoliko sati nakon što je na svet donela dete zahvaljujući novoj tehnici - samohipnozi (hypnobirthing).

To je jedan od najnovijih trendova koje su već isprobale brojne slavne mame. Radi se o vežbama koje se sprovode nekoliko nedelja pre porođaja, uključeni su tu i plivanje i joga, a rezultat je da je žena koja se porađa opuštena i mirna. Nije mali broj onih koji tvrde da samohipnoza ima isti učinak kao analgetici.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 30. aprila!

 

Maja Gašić

Autor