Nataša Bekvalac: Od ljubavi do mržnje za godinu dana

Autor: Maja Gašić

06.05.2018 22:00

Foto:

Foto:Pošto je optužila supruga Luku Lazukića za porodično nasilje, pevačica je podnela zahtev za razvod braka i zatražila puno starateljstvo nad njihovom dvomesečnom kćerkom Katjom

Pevačica Nataša Bekvalac (37) bila je žrtva porodičnog nasilja. Nju je, po njenim tvrdnjama, pretukao suprug Luka Lazukić (36). Nataša je dva puta tokom tog dana odlazila u Urgentni centar, gde su joj lekari dijagnostikovali lakše povrede i posekotine po rukama i licu. Tako je jednogodišnja romansa pevačice i poslovnog čoveka dobila neočekivani obrt.

Pre samo godinu dana, u aprilu 2017, oboje su govorili kako su nikad zaljubljeniji, da bi se u septembru iste godine venčali na intimnoj ceremoniji na Ibici. Bilo im je potrebno 365 dana da prevale put od velike ljubavi do javnog iskazivanja mržnje.

Napad se dogodio u subotu 14. aprila, u ranim jutarnjim satima, a Luka je oko devet ujutru napustio zajednički stan na Dedinju i uputio se u novobeogradske blokove, gde mu žive roditelji. Tu ga je policijska patrola pronašla istog popodneva i privela, ali je posle nekoliko časova provedenih u stanici pušten, pošto je policija povrede Nataše Bekvalac okarakterisala kao lakše i protiv njega je podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Inače, prema novim zakonskim odredbama koje se tiču porodičnog nasilja, za lakše telesne povrede nasilniku je zaprećena kazna zatvora od tri meseca do tri godine, koja može biti i uslovna, a za teške telesne povrede od dve godine do 10 godina zatvora.

Drami u stanu na Dedinju prethodila je svađa između supružnika. Nataša je u petak po podne, kada je nahranila jednoipomesečnu Katju, otišla u studio do svojih dugogodišnjih saradnika, koji su za nju pripremili muziku i tekstove za novi album. Suprugu je javila da će se tamo zadržati nekoliko sati, a Luka je u međuvremenu otišao u provod s društvom. Po povratku kući Nataša je u njegovom mobilnom telefonu pronašla ljubavne poruke upućene drugim ženama, i to je, pretpostavlja se, bio razlog svađe i fizičkog obračuna.

Pevačica je podnela krivičnu prijavu protiv supruga, kao i zahtev za razvod po hitnom postupku, a Luka je uzvratio istom merom. I on je Prvom osnovnom tužilaštvu podneo krivičnu prijavu protiv Nataše, kojom je tereti za krivično delo lažno prijavljivanje.

PORODIČNA PODRŠKA

Bekvalčeva će na sudu tražiti i potpuno starateljstvo nad njihovim zajedničkim detetom, a od sudskih organa zahtevaće i da Lazukiću zabrani da viđa kćerku Katju do njenog punoletstva.

Pop zvezda se od napada, koji je izazvao ogromno interesovanje medija, potpuno povukla i ne želi da daje nikakve izjave. Potpuno je posvećena bebi, koja je zajedno sa dadiljom bila u stanu kad se incident dogodio. Okružena je porodicom, sestrama Kristinom, koja je sve vreme s njom, Draganom, koja je pravo s letovanja u Egiptu došla u njen stan, i roditeljima, majkom Mirom i ocem Dragoljubom, kao i prijateljima, koji joj pružaju podršku.

Nataša je svojevremeno podržala akciju protiv porodičnog nasilja i tom prilikom izjavila da je “to baš ozbiljna tema”.

- Nema šanse da bih trpela ili bila žrtva porodičnog nasilja. To bi moglo da mi se dogodi, ali samo jedanput, posle toga bi on trpeo zlostavljanje s moje strane do kraja života. To ne sme da se prećuti, a ni da se trpi. Nije te majka rodila da te drugi biju. Zato ako žrtva ima problem, to mora i da kaže!

I Luka Lazukić će se, osim što je podneo krivičnu prijavu protiv svoje supruge, na sudu boriti za starateljstvo nad kćerkom. On je medijima rekao da nije pretukao Natašu, iako ne može da objasni odakle joj masnice i podlivi.

- Ja svoju suprugu nisam tukao. Samo sam je gurnuo na krevet, sklonio od sebe da ne bi došlo do fizičkog sukoba ili bilo kakve vrste nasilja za koje sam optužen. Prezirem tu priču. Ja osuđujem nasilje u porodici, osuđujem nasilje nad ženama, ali podjednako osuđujem i žene koje lažno klevete svoje muškarce, svoje supružnike. Baš zbog tih žena koje su zaista izložene tome. Nataša i njeni advokati imaju puno pravo da traže starateljstvo i šta god, kao i ja sa svojim timom advokata. Ja ću svoje dete da vidim. Čovek ne treba da se plaši kada nije kriv. Ja nemam čega da se plašim - izjavio je Luka koji je u međuvremenu podneo i tužbu protiva Natašinog oca Dragoljuba zbog navodnih pretnji i porodičnog nasilja.

Kako pišu domaći mediji, Luka je nedavno napustio Srbiju i otputovao kod prijatelja u Atinu.

Maja Gašić

Autor