Goca Tržan: Raši želim da rodim dete pa makar i u šezdesetoj

Autor: Svetlana Stojaković

01.06.2018 19:24

Foto:

Foto:Iako proces vantelesne oplodnje koji je započela prošle jeseni ne napreduje željenim tokom, pevačica ne odustaje od namere da sa suprugom Radomirom-Rašom Novakovićem dobije potomstvo

Објава коју дели Goca Trzan (@gocatrzan) дана 19. Мај 2018. у 4:38 PDT

Uprkos razlici u godinama, pop pevačica Gordana-Goca Tržan (44) i njen suprug Radomir-Raša Novaković (30) imaju skladan brak. Poslednjih godina žele da postanu roditelji i Gocinoj kćerki iz prvog braka Leni podare brata ili sestru. Pevačica je prošlog oktobra u intervjuu Gloriji rekla da su započeli proces vantelesne oplodnje i da se nada da će se ponovo ostvariti u ulozi majke. Od tada sve to stagnira, a posao je najveći krivac.

Goca Tržan: 11 godina bezuslovne ljubavi (foto)

- Proces vantelesne oplodnje ne napreduje baš najbolje, stalno nešto odlažemo. Ne znam ni sama iz kog razloga, uvek nam se ispreči neka bitnija stvar. Zapravo, počinje nam letnja poslovna sezona pa smo preokupirani njom. Krenuli smo na preglede, sve je u najboljem redu, zdravstveno se osećam odlično. Sad samo lagano, nigde ne žurimo, do 60. godine ima vremena - kaže Goca.

Goca Tržan: Za lepotu spremna na sve (foto)

UMNOŽAVANJE LJUBAVI

Kruna njihovog odnosa bi po Gocinom mišljenju bila beba koju silno žele, ali ne plaši je pomisao da bi to moglo da ostane neostvareno.

Објава коју дели Goca Trzan (@gocatrzan) дана 13. Мај 2018. у 8:44 PDT

- Nemam strah, ne bojim se toga, jer i da se desi da ne dobijem drugo dete, već imam Lenu, ostvarila sam se kao majka. Svakako bih volela da rodim dete svom suprugu. Meni to treba više nego njemu, on smatra da nije ništa strašno ako se to ne dogodi. Rekao je da ne želi da me zbog mojih godina maltretira. Lenu gleda kao svoju kćerku, ona mu je dovoljna, ali ja imam potrebu za zajedničkim detetom. Mislim da je ono nadgradnja jedne veze. Imati dete je velika obaveza, ali i velika ljubav, koja, ako ste pametni, može da umnoži vašu međusobnu ljubav. Kad dođe dete, ljudi se ili međusobno vežu, ili ih ono razdvoji. Mislim da bismo mi detetom samo umnožili ljubav.

Објава коју дели Goca Trzan (@gocatrzan) дана 15. Апр 2018. у 6:29 PDT

Odlučili su da, ukoliko ne dobiju potomstvo vantelesnom oplodnjom, ne razmatraju druge opcije poput usvajanja ili surogat majke.

Goca Tržan o srodnim dušama i kompromisima u braku

- Razmišljali smo o usvajanju, ali u našem slučaju nema potrebe za tim. Mi imamo dete, Lena raste sa nama, mi je vaspitavamo. Ne bih nepotrebno rizikovala. Iako je usvajanje veoma human čin, mislim da je to dobra ideja samo onda kada nemate mogućnost da dobijete svoje biološko dete. Pritom, cela procedura je veoma komplikovana u našoj zemlji. Divim se kolegi i prijatelju Sergeju Ćetkoviću koji je usvojio dve prelepe devojčice. On i njegova supruga su primer na kom se vidi da su pravi otac i majka oni koji dete vole i odgajaju, a ne striktno oni biološki.

Објава коју дели Goca Trzan (@gocatrzan) дана 11. Мај 2018. у 4:09 PDT

Gocu u poslednje vreme viđamo isključivo u ulozi člana žirija u takmičenju “Pinkove zvezdice”, pa se stiče utisak da je zapostavila muzičku karijeru.

Goca Tržan: Lena se Raši žali na mene

- Karijeru nisam stavila u drugi plan, svakog vikenda radim i pevam. Dosta dugo nije bilo dobrih pesama. Upravo sada sam pronašla jednu, nameravam da je objavim i jedva čekam da to završim. Planiram i koncert u Beogradu na jesen. Volela bih da to bude nešto veliko, možda dva Centra “Sava”, a možda i jedan, zavisi kakav će trenutak biti.