Goran Jević: Osmeh koji nedostaje Beogradu

Autor:

06.06.2018 17:50

Foto:

Foto:



Omiljeni prestonički ugostitelj, čovek koji je u svom restoranu ‘Iguana’ uspeo da reafirmiše lepe manire i poštovanje, preminuo je nedavno u Melburnu, ostavivši iza sebe bezbroj lepih uspomena i sina Stefana odlučnog u nameri da nastavi očevim putem

Ovo je priča o nama, o nama kakvi smo bili, kakvi želimo da budemo i kakvi ćemo jednog dana opet biti. Ovo je priča o stilu, o gastronomiji, o čoveku po imenu Goran Jević, u hedonističkom svetu poznatijem kao Goran Iguana, koji se vratio s porodicom iz Australije 2004. godine i zauvek nam razmazio nepca otvorivši jedan mali restoran na Vračaru, na uglu ulica Božidara Adžije i Požarevačke.

Betonski pod, betonski šank, dva konobara koja se ne snalaze, Goran sa nekim australijskim osmehom, kao da je sišao sa modne piste, čudni kockasti beli tanjiri, čaše za vino bez drške, salata u koju idu jagode, desert sa maslinovim uljem, stolice koje je dizajnirao Filip Stark, za koje su pojedini tvrdili da ih žuljaju. A bilo je i prigovora da voće ne može u salatu.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 4. juna!