Nemanja Oliverić: U našim porodičnim predstavama sin mi uvek dodeli ulogu zlikovca

Autor:

07.06.2018 19:23

Foto:

Foto:Pet meseci pošto su dobili drugo dete, kćerku Đurđu, dramski umetnici Andrijana i Nemanja Oliverić otkrivaju kako im stariji sin Uglješa režira porodične predstave i priznaju kako bi teško funkcionisali da ne zapisuju u planer sve poslovne i privatne obaveze

Nemanji su u poslednje vreme pune ruke posla. Upravo je završio snimanje četvrte sezone serije “Komšije”, glumi i u nekoliko hit predstava svog matičnog Pozorišta “Boško Buha”, za koje se nada da će se vratiti u svoju zgradu na Trgu republike 2020. godine.

Andrijana i Nemanja Oliverić: Đurđa je preuzela titulu porodične zvezde

- Deca i posao imaju jednu zajedničku karakteristiku: gotovo ništa ne možeš da planiraš s njima. Ne znam šta ću raditi na jesen, tako je i sa roditeljstvom, uvek nailaze neke nepredviđene stvari. Kad smo dobili prvo dete, spoznali smo istinske porodične vrednosti, a sad kad nam se rodilo i drugo, osećamo se divno, zaista uživamo - tvrdi Nemanja.

Tamara Dragičević: Roditeljstvo me je naučilo da uživam u trenutku

S dva mala deteta oboje su morali da postanu vrhunski organizatori. Nemanja odnedavno sve zapisuje.

- Sad vodimo računa o svakom detalju, moraju se pomno planirati i odlazak na pregled kod lekara, i Uglješini treninzi, i šetanje psa. Planer u ruke i to je to. Ranije nikad nisam zapisivao obaveze, a sad bukvalno sve moram da stavim na papir. Na sreću, Andrijanini roditelji, Ljiljana i Zoran, žive samo sprat iznad nas, pa nam je njihova pomoć dragocena. Uglješa je sad dovoljno veliki da mogu da ga vodim i na predstave, čak i na probe, posebno kostimske. Voli da odlazi u pozorište, sve mu je vrlo interesantno, a kako raste počinje pažljivije i da gleda i da shvata stvari, prati priču. Kad sam mu saopštio da krećemo da radimo Robina Huda, bio je oduševljen i odmah je hteo da ide sa mnom. Kod kuće se igramo, podeli nam svima uloge, odredi radnju, pa onda upozorava mene ili Andrijanu na akcenat ili ton kojim nešto treba da kažemo. Obožava i da glumi Brusa Lija, a ja sam tada obično zlikovac, i kad se u šali “pošibamo”, ode kod mame da ga poljubi ili zagrli. Ipak je on mamin sin, dok je Đurđa moja kćerka.

Pošto je Uglješa od malih nogu imao problema sa plućima, da bi mu se pobošljao imuni sistem, upisali su ga na plivanje.

Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković: Naš brak je kao i svaki drugi, takvi su nam i problemi

- Rekao nam je da mu ne prija da mu neko priča šta treba da radi, a baki i deki je poverio da ne voli da odlazi na bazen. Kad su ga pitali zbog čega onda ide, rekao im je: “Mami i tati to znači.”

Sa Oliverićima je već šest godina i pas kog su udomili, mešanac Vesna koja je ista kuja Nana iz “Petra Pana”.

Andrijana i Nemanja Oliverić: Sin Uglješa je već izabrao ime za bebu

- Prema deci se ponaša bukvalno kao majka, čuva im igračke, ne dozvoljava nikome da im priđe, naročito kad idemo u šetnju. Uvek je ispred kolica ili oko Uglješe, drugi psi je uopšte ne zanimaju. I ne dopušta da neko nepoznat uđe u kuću, onda laje na sav glas - kaže Andrijana.