Irina Đorđić: Maksim je već ljubimac čitave familije

Autor:

09.06.2018 19:00

Foto:

Foto:



Tek što je došla u Beograd iz Vankuvera u kome živi poslednjih godinu i po, voditeljka Jutarnjeg programa RTS-a otkrila je blagodeti pomoći baka i deka u podizanju šestomesečnog sina Maksima, koji je brzo stekao status miljenika familije

Slatke muke velike škole roditeljstva: Irina Đorđić o prvim nedeljama sa sinom Maksimom

Nekada zaštitno lice Jutarnjeg programa i Kulturnog dnevnika RTS-a Irina Đorđić (37) pre mesec dana došla je sa šestomesečnim sinom Maksimom u Srbiju iz Vankuvera, gde živi poslednjih godinu i po. Suprug Nikola, dizajner specijalnih efekata, trebalo bi uskoro da im se pridruži, tako da će čitavo leto provesti u Srbiji. Biće to prilika da se porodica i prijatelji druže s mališanom, a da Irina i Nikola predahnu od roditeljskih obaveza.

Irina Đorđić o životu u Kanadi: Nije lako biti stranac u tuđini

- Neplanirano smo doputovali ranije, trebalo je da stignemo u junu, zbog letovanja. Malo smo se tamo umorili jer nemamo ničiju pomoć oko sina - priznaje Irina. - Nismo imali predstavu kako i koliko se život menja kad dobiješ bebu. Nije nam mnogo pomogla škola roditeljstva koju smo pohađali. Sad, sa ovim iskustvom, mislim da ne bih imala hrabrosti da se ponovo upustim u istu avanturu. Izuzetno je naporno, ali Maksim je, srećom, veoma dobra beba, nije pravio probleme ni oko čega. Bilo je plakanja zbog grčeva i zuba, ali to smo brzo prebrodili. Nikola po ceo dan radi, kad dođe s posla, onda se posveti nama, pa vreme do odlaska na spavanje proleti.

Dolazak u Srbiju doneo joj je veliko olakšanje kad je u pitanju briga oko bebe.

Irina Đorđić: Stiže beba, jedno ime je za sada favorit

- Doživela sam šok kad sam shvatila da ga niko osim nas dvoje i devojaka iz bebi-centra u koji odlazim na sportske aktivnosti nije uzeo u ruke od rođenja. To mi je bilo vrlo čudno, ali sam se brzo navikla na činjenicu da Maksim u Beogradu ima baku, deku, ujake i tetke koji jedva čekaju da ga pripaze. Ovde smo kod mojih roditelja Slobodana i Slavice. Nikolini roditelji Slobodan i Ljiljana žive u Loznici i jedva čekaju da vide unuka. Nismo još stigli da ih posetimo, iako su oni već spremili bazen i ljuljašku i opremili za njega čitavo dvorište. Maksim je već ljubimac čitave familije.

TAMO DALEKO

Irina otkriva da joj nedostaje život u Vankuveru.

- Otkako sam ovde, počinjem da mislim da mi je kuća tamo, a kad sam u Vankuveru, sve mi se čini da se nisam navikla na takav način života. Ali jesam, i već imam svakodnevni ritam sa bebom. Postoje neke stvari koje mi ovde veoma fale. Prva je neograničena mogućnost kretanja kroz grad sa kolicima. Tamo je sve veoma jednostavno, ulice, trotoari, gradski prevoz, baš sve je dostupno. Moja sestra živi u Hamiltonu, na istoku Kanade, i kod njih je sredinom marta bilo minus 15 stepeni. Nama je proleće došlo u aprilu, ove godine se zima nešto odužila, obično lepo vreme počne u martu i potraje do kraja oktobra. Leto je baš lepo, nema vlage kao kod nas, bude fino ali ne i nepodnošljivo toplo. Mi smo čak krajem oktobra na porođaj otišli samo u džemperima. U okolini grada postoje i tri ski- centra, pa se mešaju planinski i morski vazduh, što je odlično.

Zašto je voditeljka RTS-a napustila posao i Srbiju?

Tek kad je došla u Srbiju, shvatila je da tokom boravka u Kanadi nije ni pomišljala da se vrati na posao.

- Ovde sam uvidela da mi baš nedostaje da radim i da bih možda mogla i da razmislim o tome. Fali mi sve ovo čime sam se bavila u RTS-u, ne posao kao takav. Sledeće nedelje otići ću da se vidim sa kolegama, a možda se dogodi i da se tokom leta, u sezoni godišnjih odmora, privremeno vratim na male ekrane, dok ne bude došlo vreme za povratak u Kanadu. Pred porođaj sam dobila ponudu da radim na jednoj gradskoj televiziji u Vankuveru, što, naravno, nisam mogla da prihvatim, ali to daje nadu da tamo mogu da pronađem posao u struci. Vankuver je odličan za život, podseća me na Beograd, ima tu energiju. Veoma je lep, ali i veoma udaljen od Beograda. Toliko je daleko da niko ne može da vam dođe, to je bukvalno drugi kraj sveta, avionske karte su preskupe, a i za Kanadu su našim građanima potrebne vize. Ne mogu ni od koga da očekujem da se izlaže takvim troškovima.

Maja Gašić

Autor