Katarina-Kaja Ostojić: Glumačka avantura uz Jelisavetu Orašanin

Autor:

10.06.2018 19:00

Foto:

Foto:



Odlučno i strasno, onako kako deluje na muzičkoj sceni, pevačica je prihvatila ulogu u novoj sezoni serije ‘Urgentni centar’ u kojoj tumači ženu žrtvu porodičnog nasilja

Katarina-Kaja Ostojić (34), pevačica koja zbog braka sa svetski poznatim di-džejom Džuniorom Džekom već nekoliko godina živi i radi u Briselu, rešila je da se, pored muzike, oproba i u glumi. Ona u novoj sezoni serije “Urgentni centar” igra ženu koju je brutalno pretukao suprug.

- Bila sam u Beogradu kada me je pozvao jedan od organizatora snimanja i pitao mogu li sutradan da se pojavim na setu. Iako je bilo danas za sutra, odmah sam pristala. Tumačim ženu koja je pretrpela fizičko nasilje od strane svog supruga, što je trenutno vrlo aktuelna tema, i pretpostavljam da je zato i osmišljen takav lik. Vrlo sam srećna zbog toga. Na kraju je ispalo da mi drama ide od ruke, pošto sam se, po mišljenju ekipe, lepo snašla.

Jelisaveta Orašanin: Kad se oduži dan na snimanju (foto)

U kreiranje uloge žrtve nasilja pevačica je, nažalost, ugradila i lično iskustvo.

- Ne znam da li je to zbog našeg mentaliteta ili je nešto drugo posredi, uglavnom, mnogo je muškaraca koji tuku svoje partnerke. Na to se mora obratiti veća pažnja, a kazne za takva krivična dela treba pooštriti maksimalno. Ja bih nasilnike strpala u zatvor po prvoj prijavi, bez ikakve mogućnosti da se brane sa slobode, pa da vidimo hoće li ikada više dići ruku na ženu.

Da bi se lakše snašla na setu, pomogle su joj iskusnije kolege glumci, a posebno Jelisaveta Orašanin s kojom je delila kadar.

- S Jelisavetom sam imala najviše zajedničkih scena. Upoznale smo se tog dana na snimanju i veoma mi je značila njena pomoć. Čini mi se da sam se super snašla, na kraju mi je čak i reditelj prišao i rekao da sam bila sjajna, da sam fenomenalno odigrala svoj lik. Veoma mi je drago zbog toga.

Boravak na setu podsetio ju je da je kao devojčica maštala o tome da postane glumica.

Jelisaveta Orašanin: Na posao u šest ujutru (foto)

- Oduvek sam imala želju da se oprobam u glumi. Kao klinka sam, dok sam još bila u osnovnoj školi, išla na časove glume kod Tanje Jovanović, prvakinje užičkog Narodnog pozorišta. Volela bih da mi mini-uloga u “Urgentnom centru” ne bude poslednja. Uzbudljivo je učestvovati u snimanju serije ili filma.