Jelica Dabović: Moj put do pakla i nazad

Autor:

11.06.2018 10:31

Foto:

Foto:



Iako je mnogo puta pomišljala na samoubistvo, stručnjak za mrežni marketing i bivša košarkašica, rođena sestra nacionalnih sportskih heroina Ane i Milice Dabović, smogla je snage da prevaziđe probleme i napiše knjigu u kojoj je otkrila da je preživela nasilje u porodici, silovanje i ranjavanje bombom

I da nije sestra čuvenih košarkašica Milice i Ane Dabović, Jelica Dabović (44) bi autobiografijom “Tajna jednog osmeha”, u kojoj je opisala zlostavljanje u porodici, pokušaj ubistva i silovanje, imala medijsku pažnju. Otkriva nam i zašto nije prijavila policiji silovatelja, a onima koji misle da je reč o marketinškom triku dinastije Dabović, koju, uz nesporne sportske uspehe, prate i razni skandali, poručuje:

- Sve bih dala da ništa od ovog nije istina i da sam odrasla u zdravoj i srećnoj porodici. Ali nisam.

Zašto ste tek sad progovorili?

- Zato što nisam bila spremna. U međuvremenu sam mnogo radila na sebi i tek sada sam smogla snage da iz duše izbacim mržnju koja me je paralisala sve ove godine. Jer, sebe sam uvek doživljavala kao najstariju sestru i porodica mi je bila najbitnija u životu, a upravo zbog nje sam se osećala iznevereno i povređeno.

Ostatak intervjua s Jelicom Dabović pročitajte u novom broju magazina "Gloria" koji je u prodaji od 11. juna!

Maja Gašić

Autor