Dragan Mićanović: U društvu holivudskih zvezda

Autor:

13.06.2018 18:44

Foto:

Foto:



Prvi trejler za rimejk filma "Papillon", snimanog delom i u Kotoru, Ulcinju i Nikšiću, upravo se pojavio pred publikom. Ostvarenje režisera Majkla Noera je rimejk kultnog filma Frensisa Šafnera u kojem su Stiv Mekvin i Dastin Hofman odigrali uloge karijere, pa se s nestrpljenjem iščekuje rimejk u kome pored Čarlija Hanama i Ramija Maleka igra i srpski glumac Dragan Mićanović.

Dragan Mićanović: Glogi će uvek biti tu negde

Kakvo iskustvo nosite sa snimanja filma “Papilon” u kom igrate pored svetskih zvezda poput Čarlija Hanama, Ramija Maleka i Tomija Flanagana, a čija svetska premijera bi trebalo da bude uskoro?

- Nažalost, još ga nisam gledao, ne znam ni kakav je ni koliko me ima u njemu. Ali mogu da kažem da je bilo pravo uživanje raditi tako veliki projekat. Snimali smo u selu pored Budve, na jednom brdu gde su scenografi sagradili drveni zatvor, i to je zaista fascinantno izgledalo.

Jeste li imali zajedničkih scena sa glavnim glumcima Čarlijem Hanamom i Ramijem Malekom?
- Da.

Dragan Mićanović: Kako sam “maznuo” Čoli mikrofon na sceni

I kakvi su oni?

- Baš onakvi kakvim sam ih zamišljao. Iznenadilo bi me da su bili drugačiji.

Mislite osioni, uobraženi?
- Naprotiv. Oni su sasvim normalni ljudi. I ne samo njih dvojica, imao sam priliku da upoznam sad već popriličan broj tih, kako ih nazivamo, velikih svetskih zvezda, kao i sreću da radim sa nekoliko oskarovaca, i svi su zaista divni, od Vanese Redgrejv i Džejmsa Ajvorija, preko Entonija Hopkinsa do Rejfa Fajnsa, koji je nekoliko puta bio nominovan za tu nagradu.

Kakva je bila saradnja sa rediteljem Majklom Nerom, da li ćete još nešto raditi s njim?

- Majkl mi duguje jedan film.

Iza kulisa: Dragan Mićanović otkriva zašto je glumcima pozorište drugi dom

Kako to?
- To je interna šala, pošto je jedna moja scena ispala iz “Papilona”. Nismo imali mogućnosti da je snimimo, pa je on rekao da će mi to nadoknaditi u sledećem filmu jednom dobrom ulogom. Sad čekam da vidim hoće li ispuniti obećanje. Šalim se, naravno.

I ranije ste radili sa stranim rediteljima, kada ste živeli u Londonu. Jeste li se nekad pokajali što ste se vratili?
- Nikad se nisam pokajao što sam otišao u London i živeo tamo tri i po godine. Čak to smatram jednim od najznačajnijih perioda u životu. Opet, nikad se nisam pokajao ni što sam se vratio.

Ana Sofrenović o bivšem suprugu: Dragan mi se našao u izuzetno teškim trenucima

Da li ste se nekad makar zapitali šta bi bilo da niste?

- Čovek se uvek pita. Pre dve godine u Njujorku, dok sam hodao ulicama, pitao sam se šta bi bilo da sam u tom gradu ostao 1993. kad sam prvi put boravio u njemu. Išli smo sa predstavom “Tamna je noć” u trenutku kad su ovde kod nas tutnjali rat, hiperinflacija, užasi najgori mogući, a mi smo imali američke vize sa radnom dozvolom na šest meseci. I sećam se da smo Glogi (prim.aut Nebojša Glogovac) i ja pričali o tome šta bi bilo da se ne vratimo. Isto sam pomislio i pre dve godine, kuda bi me sve život odveo ako ostanem. To su situacije u kojima se čovek neminovno zapita šta bi bilo kad bi bilo, ali one brzo prođu.