Dve godine bez voljenog Mande: Davao je ljubav u velikim količinama

Autor:

15.06.2018 12:47

Foto:

Foto:



Danas se navršavaju dve godine od kako nas je napustio jedan od najomiljenijih domaćih glumaca Milorad Mandić Manda. 15. juna 2016. godine, Manda je iznenada preminuo na bini usred premijere dečije predstave “Petar Pan” u UK “Vuk Karadžić”. Iza sebe je ostavio suprugu Anju i čertvoro dece – sina Andriju iz braka sa Anjom, Filipa, Marka i Mariju iz prethodnog braka.

Anja Mandić: Imala sam privilegiju što sam živela s čovekom kao što je Manda

 

Објава коју дели Natasa Andrejevic (@natasagq) дана 15. Јун 2018. у 1:47 PDT

Manda je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a širu popularnost je stekao kao voditelj u kultnoj dečjoj emisiji iz 90-ih – “S one strane duge”. Brojne pozorišne i filmske uloge, od kojih mu je možda i najznačajnija rola Viljuške u filmu Srđana Dragojevića “Lepa sela lepo gore” potvrdile su samo da se radi o glumcu velikog talenta. Briljirao je u serji "Vuk Karadžić",  a poslednjih godina, osim u pozorištu (matično pozorište Boško Buha), gledali smo ga na malim ekranima u popularnoj seriji Radoša Bajića “Selo gori, a baba se češlja”.

Anja Mandić: Milorad mi je ostavio ljubav i dobrotu

 

Znam da sam imala privilegiju što sam živela s takvim čovekom. Naša svakodnevica bila je ispunjena zabavom. I danas on živi kroz anegdote. – ispričala je njegova supruga Anja u ekskluzivnom intervjuu za “Gloriju”– Milorad mi je ostavio ljubav i dobrotu. On je ljubav davao u velikim količinama, svi su je dobili koji su bili u njegovoj blizini. A gde ima ljubavi, nema straha. Mnogo je lakše povući se iz života, zatvoriti se u četiri zida. Ja taj luksuz nisam mogla sebi da dopustim zbog Andrije. U mom izboru nema ničeg herojskog i nervira me kad me nazivaju herojem ili heroinom. Za mene su to oni roditelji koji sede pored kreveta bolesnog deteta. Uvek je lakše pribeći bolu, tuzi, strahu. Strah i briga te nađu samo ako im otvoriš vrata. Ja to nisam učinila, niti ću. Živela sam ljubav i imala privilegiju da budem s velikim čovekom, prijateljem, suprugom, kolegom.

Anja Mandić: Govorim sebi da će sve biti dobro


Na godišnjicu Mandine smrti će se njegova porodica, kolege i prijatelji okupiti na groblju i odati počast ovom velikanu srpskog glumišta.

Maja Gašić

Autor