Sara Džesika Parker: Misija ispunjena

Autor:

15.06.2018 17:00

Foto:

Foto:Dvadeset godina posle emitovanja prve epizode kultnog serijala ‘Seks i grad’, koji je na efektan način poslao poruku da su žene u svemu ravnopravne s muškarcima, glumica je otkrila kako je izgledao prvi dan na snimanju

Iako se mnogima čini “kao da je bilo juče”, punih dvadeset godina proteklo je od 6. juna 1998. kad je na kanalu HBO emitovana prva epizoda serije “Seks i grad”. Munjevitom brzinom četiri Njujorčanke - Keri, Samanta, Šarlot i Miranda - postale su inspiracija ženama širom sveta. Pa i danas, dve decenije i šest sezona serijala kasnije, predmet su obožavanja, a na njihovim greškama uče se generacije.

- Keri, koju sam tumačila, pisala je o seksu i odnosima muškaraca i žena, ali u socijalnom kontekstu. Njena otvorenost je bila nešto sasvim novo, jezik kojim se obraćala dotle se nije čuo na ekranima iz usta žene. Objasnila je da su ženama podjednako važni seks i način kako govore o svemu što im se događa u životu - kaže Sara Džesika Parker (53) u intervjuu za HBO povodom dvadesetogodišnjice od emitovanja prve epizode.

- Najveća zabluda u vezi sa Keri Bredšo jeste da je to osoba isključivo zainteresovana za seks. U stvari, ona je zainteresovana da razgovara o seksu i odnosima sa muškarcima - dodaje ona.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 11. juna!

Maja Gašić

Autor