Siniša i Kalina Kovačević i Ljiljana Blagojević: Ljubav nas je održala

Autor:

19.06.2018 11:30

Foto:

Foto:Slavni dramski pisac, čiji je novi roman ‘Godine vrana’ nedavno predstavljen publici, posle ozbiljnog zdravstvenog problema koji je uspešno prebrodio odlučio je da uživa u onome što mu prija: pisanju i porodici, supruzi i kćerki, velikim srpskim glumicama, i unuci Mioni

Odavno je poznato da su očevi slabi na kćerke, a koliko njihova ljubav može biti snažna pokazao nam je slavni dramski pisac Siniša Kovačević (64). Autor nekih od najboljih srpskih drama, čiji je roman “Godine vrana” tek izašao iz štampe, bio je strog i pravičan otac jedinici Kalini Kovačević (34), našoj istaknutoj glumici, u vreme dok je ona bila u osetljivom periodu formiranja. I tada je sa suprugom Ljiljanom Blagojević (62), vrhunskom srpskom dramskom umetnicom, kćerki darovao mnogo pažnje i ljubavi. Pošto je prošle godine prevazišao ozbiljan zdravstveni problem, Siniša je odlučio da vreme poklanja onome što ga ispunjava: pisanju i porodici, supruzi, kćerki i sedmogodišnjoj unici Mioni.

Gde vas troje najčešće sarađujete?

Siniša: Tamo gde se sretnemo, gde ima prostora za bilo koga od nas. Bilo bi nelogično da se izbegavamo, ali nismo od onih koji to rade po svaku cenu. Suština je u tome da sinu, ako je glumac, date ulogu onda kad je za njega, kad mu pripada po habitusu, godinama, senzibilitetu. U suprotnom, ogrešujete se o nekog mladog čoveka kome ta uloga zaista pripada a činite svom mezimcu medveđu uslugu. Inače, dugo postoji veštačka dilema treba li uopšte članovi porodice profesionalno da sarađuju. Naravno da treba. Iz skromnosti neću navoditi imena svetski poznatih bračnih parova reditelja i glumica, kakvi su bili Bergmanovi, Đulijeta Masina i Frederiko Felini, ili naši Bojan i Mira Stupica, Muci i Ceca. U čemu je problem? Zluradost ne možete izbeći, pa ako vam se pojavi otac u projektu, odmah je “vidi ga, igra kod oca”, ukoliko se ne pojavi neko vaš, kažu “toliko je loš i nezanimljiv kao pisac i reditelj da čak ni rođena kćerka neće da igra kod njega”. To je tamnovilajetska nerazrešiva situacija.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 18. juna!

Maja Gašić

Autor